Adverteren werkt!

Column

Rouwkost & Troostvoer

Rouwkost & Troostvoer

01-04-2021

Worstel jij het afgelopen jaar ook méér met jouw emoties? Komt alle corona-ellende soms erg diep en hard bij je binnen? Zie je het soms even helemaal niet meer zitten? Voel je je verloren?

Naast mijn bedrijf ‘Vorm aan Verandering’ heb ik ook mijn ‘Rouwkost&Troostvoer’ praktijk. Daarin begeleid ik mensen die rouw ervaren. Rouw is een emotionele reactie op iets dat je verloren bent. Dat kan een geliefde zijn maar ook je baan, je toekomst, je onbevangenheid, je Zélf.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt en vastlopen in alle emoties die dat veroorzaakt. Inmiddels heb ik daar de missie aan gekoppeld om het gesprek over rouw en verlies op een doodgewone manier bespreekbaar te maken. Ik wil iedereen laten voelen en ervaren dat ze niet alleen hoeven te worstelen met al die emoties. Het zou doodgewoon moeten zijn hier over te praten, want iedereen worstelt ooit in zijn of haar leven met rouw.

Zelf heb ik in 1995 mijn vader verloren en ben ik in datzelfde jaar bevallen van een stil geboren zoontje. Dat was erg heftig. Ik heb voor mijn gevoel jaren in een bubbel geleefd, omdat praten over zoiets heftigs not done leek. Later heb ik in mijn werk als HR-manager gezien dat rouw en verlies in veel meer zit dan een overlijden alleen; rouw en verlies horen bij ons leven. Ik heb er altijd aandacht aan besteed, zowel privé als zakelijk en altijd op een speciale manier. Later kon ik die speciale manier benoemen als ritueel.

Dat is ook de reden geweest dat ik rouwcoach én ritueelbegeleider ben geworden. Ik loop een stukje met jou mee in jouw land van rouw en help je jouw manier te vinden om het leven te leren leven. Zoals ik dat zelf ook heb moeten leren en nog steeds leer.

Zullen we eens praten? Plan een gratis half uurtje kennismaking via ZOOM met me in. Dat kan in mijn digitale agenda: www.mirandaschutten.nl/contact

Ceremonieel spreker Ritueelbegeleider “Je hebt veel recht gedaan aan onze inbreng, die veel gemeenschappelijke elementen had, maar ook verschillende accenten en perspectieven. Dat maakte de ceremonie prachtig.” – een vader bij het afstuderen van zijn dochter.

“Alle aanwezigen hebben de dienst als zeer warm en gemoedelijk ervaren, het is een mooie uitvaart geweest naar ieders tevredenheid.” – mevrouw S.A. over de uitvaart van haar vader.

Kaaplandstraat 54, Nijmegen 06 - 43828424 welkom@mirandaschutten.nl www.mirandaschutten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).