Adverteren werkt!

bruisende zaken

Zoeken naar de juiste balans

Zoeken naar de juiste balans

01-04-2021

Mede geïnspireerd door haar eigen positieve ervaringen met fysiotherapie gooide Esther van Son het roer om. In 2016 verruilde ze haar onderwijs loopbaan voor een eigen fysiotherapie praktijk in Nijmegen. Inmiddels kun je er terecht voor de meest uiteenlopende therapievormen: van triggerpoint therapie, oedeembehandeling en medical taping tot sporttherapie en leefstijlcoaching.

‘Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’

“Mensen van alle leeftijden komen hier binnen”, vertelt Esther. “De klachten variëren van chronische aandoeningen als etalagebenen tot blessures en rug- en nekklachten. Ook als je geopereerd bent en moet revalideren, kan ik je helpen weer op krachten te komen.”

Holistische visie

“Ik werk vanuit een holistische visie. Lichaam en geest zijn in mijn optiek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms gaat het natuurlijk puur om iets fysieks. Er zijn echter ook mensen met lichamelijke klachten als hoofdpijn en vastzittende schouders, die uiteindelijk terug te voeren zijn op spanningen thuis of op het werk, of negatieve ervaringen uit het verleden. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak en kijken we wat je eraan kunt doen om jezelf beter te reguleren. Daar heb ik verschillende mogelijkheden voor. Denk aan hartcoherentie therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van biofeedbackapparatuur om stress te verminderen en het immuunsysteem te versterken. Maar ook systemische coaching, waarbij we kijken naar de interactie met je omgeving. Emotionele blokkades en trauma pakken we aan met brainspotting, een vorm van EMDR.”

Persoonlijke benadering

“Ik neem ruim de tijd om mensen te leren kennen en een vertrouwde, veilige omgeving te creëren, vanuit de overtuiging dat ik ze daardoor uiteindelijk beter kan helpen. Ik heb zelf geworsteld met een langdurige ziekte en door fysiotherapie ben ik er weer bovenop gekomen. Ik vind het hartstikke mooi dat ik op deze manier nu ook iets voor een ander kan betekenen!”

Fysiotherapie Jonkerbos Nijmegen | Weg door Jonkerbos 26, Nijmegen | 06-43581497 | info@jonkerbosfysio.nl www.jonkerbosfysio.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).