Adverteren werkt!

Column

Rouwkost & Troostvoer

Rouwkost & Troostvoer

01-06-2021

In je leven zijn er hobbels. Pieken en dalen. Je leven heeft dit nodig om in beweging te komen, óf juist niet. De dalen zijn lastig. Die willen we eigenlijk niet.

En we doen ons best ze zo goed mogelijk te vermijden, ontduiken of te ontkennen. Of we proberen zo succesvol mogelijk te pieken. Steeds hoger. Je kunt je voorstellen hoeveel energie dit kost. Want ja, ook steeds willen pieken, kost energie.

Kansrijk

Een leven zonder tegenslag, dompers of verlies bestaat niet. Maar in plaats van er voor te vluchten of tegen te vechten, kun je er ook simpelweg anders naar kijken. Als je je leven als een kans ziet om jezelf te ontvouwen en te ontdekken, dan zie je jouw hobbels als kansen om te groeien. En sterker te worden.

Energierijk

Je leven durven leiden op jouw eigen unieke manier, geeft je vrijheid in je zijn en doen. Dat betekent een hoop. Voor jou, maar ook voor anderen. In plaats van energie te stoppen in kansloze acties, is energie geven aan alles wat voor jou van waarde is de beste investering die er is. Waarom? Omdat dit energie oplevert en iets is om blij en gelukkig van te worden.

Waardevol

Betekent dit dat je niet mag rouwen? Geen pijn mag hebben, of verdriet? Natuurlijk niet! Dalen ervaren zijn nuttig om de pieken te kunnen vieren. Het verschil zit ‘m erin dat je pieken of dalen niet gaat verwarren met wie jij als mens bent. Zodat je gaat ervaren wat leven betekent en wat jij betekent en betekenen kan. Dat is van grote waarde. Dát is Levenskunst en Levenslust ontdekken.

Ceremonieel spreker Ritueelbegeleider “Je hebt veel recht gedaan aan onze inbreng, die veel gemeenschappelijke elementen had, maar ook verschillende accenten en perspectieven. Dat maakte de ceremonie prachtig.” – een vader bij het afstuderen van zijn dochter.

“Alle aanwezigen hebben de dienst als zeer warm en gemoedelijk ervaren, het is een mooie uitvaart geweest naar ieders tevredenheid.” – mevrouw S.A. over de uitvaart van haar vader.

Worstel jij ook met gevoelens van verlies, gevoelens van rouw? Zullen we eens praten? Plan een half uurtje gratis kennismaking met me in via ZOOM. Dat kan via mijn digitale agenda: www.mirandaschutten.nl/contact

Kaaplandstraat 54, Nijmegen 06 - 43828424 welkom@mirandaschutten.nl www.mirandaschutten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Bens & vd Hurk Zonwering

Bens & vd Hurk Zonwering

Nijmegen Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).