Adverteren werkt!

Column

Drie tips om hielspoor te voorkomen!

Drie tips om hielspoor te voorkomen!

01-06-2021

Eindelijk weer zomertijd, met de blote voetjes in de flip flops! Veel mensen lopen graag de hele zomer op makkelijke slippers. Maar... weinig mensen weten dat het lopen op (teen)slippers hielspoor kan veroorzaken.

Zomer op slippers?

Slippers bestaan vaak alleen uit een dunne zool en geven onvoldoende demping. Er is geen goede verbinding met de voeten waardoor de tenen moet ‘klauwen’ om te zorgen dat je slippers niet van je voeten vallen. Dit geeft veel spanning op de spieren en pezen. Na de zomer zie ik in de praktijk veel mensen met hevige hielpijn en problemen met lopen.

Met deze tips voorkom je pijnlijke hielspoor

• Wissel het lopen op teenslippers af met schoenen met een goede zool of goed voetbed • Teenslippers beperkt dragen, liefst alleen korte afstanden • Voor langere wandelingen: draag schoeisel dat de gehele voet omsluit, bijvoorbeeld sandalen met riempjes.

Hielspoor is de meest voorkomende voetklacht. Het gaat meestal vanzelf over, maar dit kan een aantal maanden tot een jaar duren. Fysiotherapie kan dan zeker helpen om van je hielspoor af te komen.

Ik wens je een heerlijke, zonnige zomertijd!

Bij Esther van Son kun je terecht voor de meest uiteenlopende therapievormen: van triggerpoint therapie, oedeembehandeling en medical taping tot sporttherapie en leefstijlcoaching. “Ik werk vanuit een holistische visie. Lichaam en geest zijn in mijn optiek onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Fysiotherapie Jonkerbos Nijmegen Weg door Jonkerbos 26, Nijmegen 06-43581497 info@jonkerbosfysio.nl www.jonkerbosfysio.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Bens & vd Hurk Zonwering

Bens & vd Hurk Zonwering

Nijmegen Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).