Adverteren werkt!

Column

Meer ziekteverzuim door mentale blessures

Meer ziekteverzuim door mentale blessures

01-09-2021

Nu de COVID-besmettingen dalen en de druk iets minder wordt binnen zorg, verpleging en welzijn, hebben veel organisaties te maken met de volgende uitdaging: ‘toename van ziekteverzuim’.

Kijk op www.werkbewust.nl. Ik ontmoet je graag!

Een teammanager van een grote thuiszorgorganisatie vertelde mij dat de medewerkers nu beseffen wat ze het afgelopen anderhalf jaar hebben meegemaakt. Langdurig blootstaan aan stress in een omgeving waar indrukwekkende gebeurtenissen plaatsvinden, geeft een groot risico op trauma.

De meeste mensen herkennen de term ‘trauma’ niet binnen hun werk: ‘Trauma is geen ziekte, maar een menselijke ervaring die zich uit in allerlei overlevingsmechanismen’. Als je te maken hebt met teveel overweldigende ervaring(en), waar je op dat moment niet voldoende toegerust was om die gebeurtenis op te vangen, ontstaan er klachten. Het is dus niet zozeer de gebeurtenis zelf, maar of je voldoende gelegenheid hebt gehad om te kunnen ontladen, wat in de hectiek van de dag bijna niet mogelijk is geweest.

Heb jij / jullie behoefte aan voorlichting & coaching, zodat je weer grip kan krijgen op jouw klachten en kan werken aan herstel? Door mijn huidige opleiding ‘Traumatherapie Basics’ kan ik nog beter aansluiten bij jouw klachten! Tijdens een vrijblijvend (online) gesprek of wandeling, onderzoek ik graag samen met jou de mogelijkheden.

Miranda geeft praktijkgerichte trainingen, teamcoaching en individuele coaching op maat binnen instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening.

Werkbewust helpt jou en jouw team steviger in je schoenen te staan en bewuster te werken, zodat jij als hulpverlener het verschil kunt maken.

Warme groet, Miranda

Miranda van Amersvoort Aalsburg 1830, Wijchen 06 44318801 Miranda@werkbewust.nl www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Bens & vd Hurk Zonwering

Bens & vd Hurk Zonwering

Nijmegen Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).