bruisende zaken

Een kunstoase in  de Nijmeegse binnenstad

Een kunstoase in de Nijmeegse binnenstad

01-11-2021

In 2003 begon Eelko van Iersel, zelf kunstschilder, een galerie in de binnenstad van Nijmegen. Gedreven vanuit de liefde voor de kunst, cultureel ondernemerschap én de ambitie om bijzondere kunst bij elkaar te brengen. Sinds 2016 is Galerie Zeven Zomers gevestigd in de bruisende Marikenstraat. “Te midden van alle bedrijvigheid vormt de galerie een oase van rust, waar je even op adem kunt open en kunt genieten van mooie kunstwerken.”

‘Hier is ruimte voor de zachte kant van de menselijkheid’

Galerie Zeven Zomers toont hedendaagse kunst van circa veertien nationale en internationale kunstenaars in verschillende vormen: schilderijen, bronzen sculpturen, ‘natural art’, keramiek en glaskunst. “Ik ben ooit gestart met het presenteren van mijn eigen olieverfschilderijen, in de loop der tijd is het steeds verder gegroeid en is het gelukt steeds meer kunstenaars aan me te binden.”

Positieve energie

Eelko is kritisch op de kunstwerken die hij exposeert. “Voorop staat dat de kwaliteit goed is. Daarnaast zit er vaak een mystiek element in. Ik houd persoonlijk van kunst die niet meteen 100% duidelijk is en uitdaagt om te dromen, om weg te dwalen. De werken die hier te zien zijn, hebben bovendien allemaal een positieve energiewaarde, dat sluit naadloos aan bij hoe ik zelf in het leven sta. Het publiek dat de galerie bezoekt, is meestal dan ook blij verrast door de energie die er hangt, de schoonheid van en de samenhang tussen de werken.”

De perfecte combinatie

“Juist in deze tijd, waarin veel is weggevallen op het gebied van o.a. religie, is het fijn dat er een plek is waar ruimte is voor de zachte kant van de menselijkheid. Mensen hebben daar ook behoefte aan. Hier kun je in stilte de kunst ervaren.” Naast het gastheerschap in de galerie trekt Eelko zich enkele dagen in de week terug in zijn eigen atelier om te schilderen. “Wat mij betreft de perfecte combinatie!” “Galerie Zeven Zomers is geopend van wo t/m zo tussen 12.00 en 17.00 uur (andere dagen op afspraak), dus zoek ons snel op in de Marikenstraat!”

Dé mooiste winkelstraat van Nijmegen In de Marikenstraat bevind je je op de perfecte locatie voor een heerlijk dagje shoppen! Het zeer diverse aanbod van winkels is verdeeld over maar liefst twee niveaus.

info@marikenstraat.nl www.marikenstraat.nl

Marikenstraat 50, Nijmegen 06-47684129 | www.zevenzomers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere