Adverteren werkt!

bruisende zaken

‘Stilstand is  achteruitgang’

‘Stilstand is achteruitgang’

01-11-2021

In 2001 opende Ton Terburg zijn eigen kapsalon in Nijmegen: Bon Ton Kappers. Zijn vrouw Heidi staat hem vanaf het allereerste begin grotendeels achter de schermen bij. In twintig jaar tijd is de kapsalon uitgegroeid tot een begrip. In april 2021 verhuisden ze naar een nieuwe locatie aan de Broeckhuysenstraat. “We zijn ontzettend blij met deze mooie plek.”

Al jaren een begrip maar nog steeds eigentijds.

De nieuwe kapsalon is amper vijftig meter verwijderd van de oude locatie aan de Van Welderenstraat. “Met een oppervlakte van 86 m2 is deze ruimte een stuk compacter”, vertelt Heidi. “Tegelijkertijd is de sfeer wat gemoedelijker.” Het pand dateert uit 1913 en heeft een klassieke uitstraling. “Die wordt nog eens versterkt door de luxueuze inrichting, een ‘overblijfsel’ van de dameskledingzaak die er voorheen was gevestigd. Deze uitstraling past perfect bij ons. Daardoor hoefden we niet veel aan te passen. We hebben slechts zes weken nodig gehad om het geheel kapsalonproof te maken.”

Een frisse wind

“Onze vele trouwe, vaste klanten weten ons goed te vinden, terwijl er ook weer een heel nieuw publiek binnenstapt, nieuwsgierig naar wat onze salon te bieden heeft. Naast Ton staan er nog vier andere haarstylisten in de zaak. Sinds kort is ook Tamara, die vroeger al bij ons werkte, terug op het oude honk. Het is leuk om te zien dat haar oude klanten van toen langzaam maar zeker weer binnen komen druppelen.”

Helemaal up-to-date

Het team van Bon Ton Kappers doet haar best om zich te blijven ontwikkelen. “Stilstand is achteruitgang. Je moet echt bijblijven in dit vak, de ontwikkelingen
- zowel als het gaat om kniptechnieken als producten
- gaan razendsnel. We volgen dan ook regelmatig trainingen en zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste trends.” Daar horen ook producten van topmerken bij. “Onder andere van Living Proof, dit Amerikaanse merk onderscheidt zich echt van andere merken doordat de producten vrij zijn van siliconen. Dankzij het Healthy Hair Molecule (OFPMA) ingrediënt blijft het haar veel langer schoon en voelt het voller aan. Maar we werken bijvoorbeeld ook met het Australische merk Nak Haricare, dat bevat geen sulfaten en parabenen en is Vegan Friendly. Onze kleuringen doen we met het Italiaanse merk Alfaparf Milano, daar kunnen we prachtige kleuren mee creëren.”

Knippen en kleuren

Bon Ton Kappers focust op datgene waar ze goed in zijn: knippen en kleuren. “We hebben twee ervaren kleurspecialisten die hun kunsten overdragen op de jongere garde. De mensen die bij ons komen, willen gewoon een goede coupe met een mooie kleur die ze makkelijk zelf kunnen bijhouden. Het is dan wel belangrijk dat de basis goed is. Natuurlijk begint het allemaal onder de douche thuis, daar moet je de juiste producten gebruiken. In de salon bieden we echter ook verschillende treatments aan om je haar een boost te geven. We geven altijd een eerlijk advies: als we ergens niet achter staan, doen we het ook niet. Onze klanten moeten in dat opzicht op ons kunnen vertrouwen.” Wat zijn de plannen voor de toekomst? “Vooral doorgaan op de ingeslagen weg. We zijn trots op datgene wat we als team hebben neergezet en we blijven ons uiterste best doen om te zorgen voor blije, tevreden klanten!”

“Onze vele trouwe, vaste klanten weten ons goed te vinden, terwijl er ook weer een heel nieuw publiek binnenstapt, nieuwsgierig naar wat onze salon te bieden heeft.

Bon Ton Kappers | Broeckhuysenstraat 44, Nijmegen | 024-3229488 | info@bontonkappers.nl | www.bontonkappers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).