Adverteren werkt!

bruisende zaken

Genieten van authentieke Griekse gerechten en meer!

Genieten van authentieke Griekse gerechten en meer!

01-12-2021

Oorspronkelijk wilden Gerard Makropoulos en zijn verloofde Irina Ilas een winkel beginnen in gepimpte tweedehands meubelen, maar het liep anders. Toen ze in hun zoektocht naar een geschikte locatie op het pand aan Van ’t Santstraat 159 stuitten, werd een nieuw idee geboren. Na negen maanden verbouwen opende Meet Greek & More, een gezellig kleinschalig Grieks restaurant, enige tijd geleden de deuren. “Het heeft bloed, zweet tranen gekost, maar we zijn super trots op het eindresultaat.”

In een warme, gastvrije en huiselijke sfeer

Op het menu staan traditionele Griekse gerechten met authentieke smaken: van pita’s tot heerlijke (vlees)schotels (ook vegetariërs komen aan hun trekken!). Ze worden met veel liefde bereid door hun Griekse kok Kostas. “Alles wordt dagelijks vers klaargemaakt. Sommige gasten zeggen dat het voelt alsof ze echt in Griekenland zijn, dat is een mooi compliment.”

Aandacht voor duurzaamheid

Meet Greek & More is veel meer dan een gewoon restaurant. “De kelder gebruiken we als een werkplaats om tweedehands meubelen op te knappen. Die zetten we neer in ons restaurant. Dus als je hier bent en je ziet iets wat je leuk vindt, dan kun je dat kopen en meenemen. Op deze manier hebben we ons oorspronkelijke idee geïntegreerd in het concept.” Een multiculturele smeltkroes En er staat meer te gebeuren, aldus Irina: “In de toekomst willen we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toevoegen aan ons team, specifiek mensen met een migratieachtergrond. Zij hebben vaak ten onrechte te maken met allerlei vooroordelen. Wij willen laten zien hoeveel kwaliteiten ze hebben en een plek creëren waar ze zichzelf kunnen zijn, zodat ze zichzelf kunnen ontdekken en zich kunnen ontwikkelen. Ik kom zelf uit Roemenië en Gerard en onze kok hebben een Griekse achtergrond, dus dat wordt een kleurrijk geheel. Ik heb hiervoor jaren gewerkt als social worker/trajectbegeleider en coach, die ervaring pas ik nu toe. We vinden het belangrijk om op onze eigen manier een bijdrage te leveren aan een betere en mooiere wereld.”

Van ‘t Santstraat 159, Nijmegen

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Bens & vd Hurk Zonwering

Bens & vd Hurk Zonwering

Nijmegen Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).