Column

Rouwen is geen ziekte!

Rouwen is geen ziekte!

01-12-2021

Het is een doodnormale reactie op het verlies van iets of iemand.

“Na mijn studie had ik geen idee wat ik wilde. Miranda heeft me geleerd om te gaan met onzeker- heden en het leven met beide handen aan te grijpen!” BENTE, 24 “Miranda heeft me geholpen het overlijden van mijn vrouw een plekje te geven. Samen hebben we een prachtig ritueel bedacht.” JOHN, 56

Als we iets verliezen waar we heel erg aan gehecht zijn, dan raakt ons dat. We voelen ons lamgeslagen, kunnen alleen nog maar denken aan onze geliefde, de baan die ons afgenomen is, de verdwenen toekomstplannen. Rouw heeft gevolgen voor onze concentratie, waardoor we minder aandacht hebben voor onze sociale omgeving.

Toen mijn vader en zoontje in hetzelfde jaar overleden stond mijn wereld op de kop. Ik kwam uit bij een psycholoog. Dat hielp me maar ten dele, omdat het eerste waarover gesproken werd te maken had met diagnoses en medicaliseren.

Omdat mijn vader bijna letterlijk en figuurlijk omkwam in de pillen en diagnoses had ik daar een fikse aversie tegen en diep in mij wist ik dat ik niet ziek was.

Nu, jaren later en flink wat ervaringen en kennis rijker, weet ik dat rouwen geen ziekte is. Het hoort bij ons leven, ons leven is gewoon niet altijd leuk, verliezen horen erbij. Hoe moeilijk dat ook is.

Mijn klanten snakken naar erkenning van hun rouw, willen praten en gehoord worden en handvatten krijgen om hun nieuwe versie 2.0 te vinden. Ik begeleid hen bij het doorléven van de rouw om daarna dóór te kunnen met leven.

Zónder de stempel “ziek”!

Professional op het gebied van: Rouw- en verliesbegeleiding Ritual coaching (Loopbaan)coaching HR management

Praktijk voor lef, levenslust & levenskunst. Kaaplandstraat 54, Nijmegen 06 - 43 82 84 24 welkom@rouwkostentroostvoer.nl www.rouwkostentroostvoer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).