Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Meer aandacht voor psychische klachten op de werkvloer

Meer aandacht voor psychische klachten op de werkvloer

01-05-2022

Wist je dat op dit moment 40% van de medewerkers met langdurig verzuim te maken heeft door psychische klachten, zoals bijvoorbeeld stress of oververmoeidheid? Het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten heeft hier recent onderzoek naar gedaan. Met name werknemers in de zorg, onderwijs, ICT en industrie hebben vaker te kampen met klachten. Ziekteverzuim door werkstress kost werkgevers €3,1 miljard per jaar.

Naast de huidige coronabesmettingen binnen zorg, welzijn en onderwijs, gaan de meeste mensen nu pas beseffen wat ze de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt. Langdurig blootstaan aan stress in een onvoorspelbare en onrustige omgeving geeft een groot risico op trauma.

De meeste mensen herkennen de term ‘trauma’ niet binnen hun werk; ‘Trauma is geen ziekte, maar een reactie op omstandigheden wat we terug zien in ons lijf en gedrag’. Denk daarbij aan overprikkeld zijn, op scherp staan, negatieve gedachten en extreme vermoeidheid. Je gedachten en je lijf staan continu ‘aan’ of ‘uit’. Door meer zicht te krijgen op wat ‘trauma’ is en de impact daarvan in je dagelijkse leven begrijp je meer hoe jouw zenuwstelsel werkt en hoe je daar invloed op uit kan oefenen.

Omdat ik recent ben afgestudeerd als traumatherapeut kan ik nog beter aansluiten bij jullie en jouw vraagstukken! Nieuwsgierig geworden? Laat het me weten en ik denk graag mee!

Miranda geeft praktijkgerichte trainingen, teamcoaching en individuele coaching op maat binnen instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening.

Werkbewust helpt jou en jouw team steviger in je schoenen te staan en bewuster te werken, zodat jij als hulpverlener het verschil kunt maken.

Kijk op www.werkbewust.nl. Ik ontmoet je graag!

Miranda van Amersvoort Aalsburg 1830, Wijchen 06 44318801 Miranda@werkbewust.nl www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Wijn met een verhaal

Wijn met een verhaal

Nijmegen Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere