bruisende zaken

Rugpijn Chiropractie kan u helpen!

Rugpijn Chiropractie kan u helpen!

01-06-2022

Bij chiropractie is de wervelkolom de indicator van uw gezondheid. Verschoven of vastzittende rugwervels kunnen zenuwen beknellen en pijn in de rug veroorzaken die elders in het lichaam uitstralingen veroorzaakt. Hoofdpijn, pijn in de nek en in armen en benen, maar ook maag- en darmklachten zijn vaak het gevolg van een scheef zittende wervel.

Benieuwd? Maak een afspraak voor een gratis screening door te bellen naar 0481 - 350 261

De chiropractor richt zijn behandeling specifiek op het enige doorgeefluik van het centrale zenuwstelsel: de wervelkolom. Alle zenuwimpulsen lopen via de wervelkolom vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Bij een wervelblokkade raken één of meerdere zenuwen bekneld en worden impulsen niet meer goed doorgegeven. Dit resulteert in pijn in de wervelkolom, tintelingen in armen en benen, maag- en darmklachten en, in het ergste geval, uitvalsverschijnselen. De chiropractor heft deze blokkades op door met zijn handen of met behulp van instrumenten druk uit te oefenen op de wervels.

Is de behandeling pijnlijk? Over het algemeen zijn de correcties niet pijnlijk. Wanneer een behandeling gevoelig of pijnlijk kan zijn, vertelt uw chiropractor u dat altijd van tevoren. U hoeft dus echt niet bang te zijn. Lichte spierpijn of vermoeidheid kunnen bijwerkingen zijn. Deze duren meestal één of twee dagen.

Is chiropractie veilig? Ja, naar alle gangbare medische maatstaven is een chiropractische behandeling extreem veilig. Hier zijn diverse (wetenschappelijke) onderzoeken aan gewijd. Als er al bijwerkingen zijn, dan zijn deze van korte duur en zeker niet ernstig. Denk aan een beetje stijfheid, moeheid en soms lichte pijn in het behandelde gebied. U hoeft hier niet bang voor te zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen normaal gesproken na enkele uren of dagen.

Wat kost chiropractie? Met zorgverzekeraars waar wij een contract mee hebben afgesloten, gelden de overeengekomen tarieven (soms zelfs volledig vergoed). Indien er geen contract is tussen de behandelaar en de verzekering gelden de volgende tarieven voor chiropractie: Eerste consult: € 77,- Vervolgbehandelingen: € 60,-

Lichamelijke klachten? Een chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten aan gewrichten, spieren en het zenuwstelsel. Al 20 jaar helpen wij mensen met behulp van chiropractische behandelingen, oefeningen en advies van hun lichamelijke pijnklachten af.

De chiropractors Saara is in 2001 afgestudeerd aan de Anglo-European College of Chiropractic als chiropractor. Maarten heeft gestudeerd aan de University of South Wales in Groot-Brittannië.

Dhr. Haalboom, 87 jaar: “Ik had ontzettende pijn in de rug en in het rechterbeen. Nu ben ik helemaal van de pijn af, plus begint mijn rechterbeen aardig bij te komen, met een verhoging in de schoen. Allemaal dankzij chiropractor Van Ittersum.”

Kostverloren 12a, Elst (GLD) Nijmeegsebaan 32, Groesbeek 0481 - 350 261 / 024 - 84 84 392 info@chiropractie-elst.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10651 Opticien op de koffie