column

Uit elkaar. Hoe voorkom je dat  een scheiding escaleert?

Uit elkaar. Hoe voorkom je dat een scheiding escaleert?

01-07-2022

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan is dat meestal een heftige en moeilijke periode die je zoveel mogelijk in harmonie door wil komen. Dat geldt temeer als er ook kinderen bij betrokken zijn, omdat je als partners uit elkaar gaat, maar je wel met elkaar doorgaat als ouders.

Een goede eerste stap hiervoor is om een proces te kiezen waarin je niet tegenover elkaar komt te staan, maar waarin je met elkaar aan een nieuwe toekomst werkt. Dat kan samen in mediation bij een advocaat-mediator of in een overlegscheiding met twee overlegadvocaten (ook wel genoemd: collaborative divorce). Verder is het goed om niet alleen te kijken naar waar je recht op hebt en dat te bevechten, maar vooral ook naar wat je allebei nodig hebt en wat er praktisch en financieel mogelijk is in jullie situatie.

Daarbij scheelt het een heleboel als je elkaar, ondanks de pijn die je voelt, wat blijft gunnen en oog hebt voor elkaars behoeften. Wij helpen je/jullie graag bij een goede afronding van de relatie, zowel financieel als emotioneel en steeds met oog voor de kinderen. Na een goede afronding kan je verder met een nieuwe start.

BSS Familierecht voor een warme, persoonlijke benadering!

www.bssfamilierecht.nl AMSTERDAM | Overtoom 538hs, Amsterdam | 020 618 76 43 NIJMEGEN | Kerkenbos 1037, Nijmegen | 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11055 Anna Skincare & beauty