Bruisende Zaken

Actie ondernemen op basis van data

Actie ondernemen op basis van data

04-07-2022

Wat is data? Dit is wat er overblijft als aannames, meningen en persoonlijke vooroordelen zijn weggeschraapt in het besluitvormingsproces. Data is een feit en het is een vastlegging van dingen die in het verleden zijn gebeurd. Met andere woorden, data is een van de handigste tools die je kunt gebruiken om je bedrijf te verbeteren.

Als je weet wat er in je organisatie is gebeurd en waarom het is gebeurd, kun je voorspellen hoe je toekomst eruit zal zien. Het gebruik van tools zoals de workforcemanagementtool is cruciaal voor het interpreteren van deze gegevens, zodat ze kunnen worden gebruikt voor welk doel dan ook.

Gebruik servicegegevens om de vraag te voorspellen en het personeelsbestand te plannen

Gebruik gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen. Door de data die je hebt te analyseren en naar trends te kijken, krijg je inzicht in hoe je diensten worden gebruikt door je klanten en medewerkers. Je kunt vervolgens een planningstool gebruiken om deze gegevens te gebruiken om te plannen hoe deze gegevens trends je zullen helpen je bedrijf te verbeteren. Dit kan je helpen weloverwogen beslissingen te nemen over aan welke projecten het eerst moet worden gewerkt of het aantal diensten dat je je klanten moet aanbieden. Je kunt data gebruiken om burn-out te verminderen bij werknemers die veel uren maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun efficiëntie te verhogen met technologie die hun werklast gemakkelijker maakt.

Analyseer historische gegevens om te anticiperen op de vraag naar hulpbronnen

De belangrijkste stap is het verzamelen van historische gegevens over het project, wat op verschillende manieren kan. Je kunt een spreadsheet of database gebruiken om bij te houden hoeveel tijd aan taken is besteed en hoeveel resources voor elke taak zijn gebruikt. Dit geeft je een idee van hoe je typische werklast eruit ziet en helpt je trends te identificeren in de manier waarop middelen werden gebruikt. Zorg ervoor dat je een register bijhoudt van alle middelen die voor je project zijn gebruikt, zoals de gebruikte materialen of de uren die zijn besteed aan het voltooien van een bepaald project. Dit zal je helpen de toekomstige vraag naar arbeid of materialen te voorspellen.

Neem weloverwogen, gegevensgestuurde beslissingen

Gegevens zijn belangrijk omdat ze je helpen beslissingen te nemen die niet gebaseerd zijn op duidelijke aannames. Gegevensgestuurde besluitvorming is het proces waarbij relevante informatie en gegevens worden gebruikt om je acties te onderbouwen. Het is een manier om strategische beslissingen te nemen die meer kans van slagen hebben en/of geaccepteerd worden door klanten of andere belanghebbenden. De sleutel tot het nemen van betere beslissingen is het hebben van de juiste gegevens. Je moet diep in je data duiken om erachter te komen wat werkt en wat niet.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere