Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Uit elkaar. Verlies ik na de scheiding van mijn  kind het contact met mijn kleinkind?

Uit elkaar. Verlies ik na de scheiding van mijn kind het contact met mijn kleinkind?

01-08-2022

Niet alleen voor ouders, maar ook voor grootouders kan er na een scheiding van alles veranderen als het gaat om het contact met de kleinkinderen. Dit contact kan anders worden omdat in veel gevallen het contact met de schoondochter of – zoon verandert.

Ook feestdagen, verjaardagen en uitstapjes met de familie zijn vaak niet langer hetzelfde. In sommige gevallen kan een scheiding zelfs betekenen dat er conflicten ontstaan of dat het contact met de grootouders verdwijnt. En dit terwijl de kinderen vaak een bijzonder contact met opa en oma hebben en de band met hen juist voor stabiliteit in roerige tijden kan zorgen. Grootouders kunnen aan de rechter om een omgangsregeling vragen. Zij moeten dan wel aantonen dat ze een nauwe band met hun kleinkinderen hebben, en die kan er bijvoorbeeld al zijn als er regelmatig wordt opgepast. Er is nu een wetsvoorstel in de maak waarin dit recht ook wordt vastgelegd, zodat er bij ongewild contactvermindering of – verlies gemakkelijker toegang tot de rechter is en er sneller een beslissing wordt genomen. Fijner is het als u in zo’n situatie in overleg een oplossing kunt bereiken met elkaar zodat de gang naar de rechter niet nodig is. BSS Familierecht kan u daarbij helpen en adviseren.

De mediators-advocaten van BSS Familierecht zijn gespecialiseerd in internationale echtscheiding, dus helpen u hierbij graag!

BSS Familierecht voor een warme, persoonlijke benadering!

www.bssfamilierecht.nl AMSTERDAM | Overtoom 538hs, Amsterdam | 020 618 76 43 NIJMEGEN | Kerkenbos 1037, Nijmegen | 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10017 - Wijnhandel Halve Morgen