Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

“Je smaakpapillen zullen meer dan aangenaam verrast zijn”

“Je smaakpapillen zullen meer dan aangenaam verrast zijn”

01-09-2022

Dat vegan ook superlekker kan zijn, bewijzen ze bij Veggie Galore in de Nijmeegse Burchtstraat. En hier serveren ze niet zómaar vegan gerechten, maar gerechten die je meenemen op ontdekkingsreis door de Creoolse keuken. Onlangs ben ik samen met mijn dochter Michelle bij de klant Raimunda Carrilho van restaurant Veggie Galore gaan eten. Mijn dochter is al jaren een vega-fan en ik liet vegetarisch eten eigenlijk altijd aan mij voorbijgaan, omdat ik gek ben op een goed stuk vlees als ik uiteten ga.

We werden hartelijk ontvangen door Raimunda en onder het genot van een drankje in het gezellige en sfeervolle restaurant kregen we uitleg over de gevarieerde Creoolse menukaart, waarbij zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten gebruikt worden.

Op donderdagavond staan diverse roti’s op het menu, waarbij je de mogelijkheid geboden wordt om te kiezen uit diverse Caribische roti’s en curry’s. Ik koos voor de Classic Roti, een versgebakken rotiplaat van tarwemeel gevuld met gele spliterwten en Madame Jeannette. Mijn dochter ging voor de glutenvrije variant van cassavemeel en zoete aardappel met 2 verschillende curry’s: Surinaamse masala en Jamaican no beef curry. De roti’s worden geserveerd met kousenband, chana dahl en Surinaams zuurgoed.

Eigenaresse Raimunda had me al verteld dat ik ‘om zou gaan’ als ik een keer bij haar zou komen eten en verzekerde mij dat ik het vlees zeker niet zou missen! En eerlijk is eerlijk, de Jamaican No beef Curry smaakte voortreffelijk en bij vegan stoofstukjes had ik echt het idee dat ik heerlijk gekruid en zacht rundvlees aan het eten was! Als toetje hebben we enorm genoten van de Slutty Brownie en dat is echt een aanrader.

Kortom ik ben om, en dat op een prachtplek in Nijmegen, in een heerlijke lichte ruimte met uitzicht op het museumplein en daarachter het Valkhof. Nog niet overtuigd? Ga het dan vooral zelf eens ervaren. Je smaakpapillen zullen meer dan aangenaam verrast zijn. “Niet voor niets is hun motto: Get in hungry, Leave happy!” en dat maken ze helemaal waar! Raimunda, hartelijk bedankt voor je gastvrijheid en heel graag tot een volgende keer.

Een bruisende groet, Frank van Geel

Veggie Galore Burchtstraat 126, Nijmegen 024-7855032 Eigenaar: Raimunda Carrilho www.veggiegalore.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).