Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Uit elkaar: We kunnen allebei het huis niet overnemen, wat nu?

Uit elkaar: We kunnen allebei het huis niet overnemen, wat nu?

01-01-2023

Wanneer je als stel uit elkaar gaat, neemt vaak een van beiden de woning over. In dat geval koopt de blijver de vertrekker uit. Als dat lukt en de woning behouden blijft, kan dat bijvoorbeeld voor de kinderen prettig zijn.

Maar soms gaat dat financieel niet, heb je beiden niet de mogelijkheden om de hypotheek over te nemen en de ander ook nog uit te kopen. Het huis verkopen en de overwaarde verdelen, kan dan de oplossing zijn. Maar als je samenwerkt, zijn er ook nog andere opties, waarbij het huis toch behouden blijft. Je kan afspreken het huis nog een tijd onverdeeld te laten en het pas later te verdelen, bijvoorbeeld als de kinderen uit huis zijn. Een andere mogelijkheid is om het huis wel nu al economisch te verdelen, maar de levering en het ontslag uit de aansprakelijkheid voor de hypotheek pas op een later moment te laten plaatsvinden. Het omzetten van de uitkoopvordering in een lening die op termijn afbetaald wordt, is ook een optie die kan helpen. Soms is een combinatie van deze mogelijkheden de beste oplossing. Bij BSS Familierecht kijken we graag samen met jullie welke afspraken in jullie specifieke situatie het beste passen.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering