Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Gezond zitten? Hoe zit dat dan?

Gezond zitten? Hoe zit dat dan?

01-02-2023

Hoe belasten we onze rug het zwaarst? Door recht te staan, veel te wandelen of intensief te sporten? Nee, door te zitten! Als je lang stil zit, kantelen je bekken naar achteren en staat je onderrug bol. Daardoor wordt de belasting van je spieren, gewrichtsbanden en tussenwervelschijven erg hoog wat tot gevolg heeft dat je klachten zult ervaren.

Het menselijk lichaam is gemaakt om vrij te bewegen. Het is dan ook belangrijk om je stoel aan te passen op je lichaam en gedurende de dag regelmatig van zithouding te veranderen. Deze stimulans zorgt voor een verbeterde zuurstoftoevoer en een actieve bloedcirculatie. Dit heeft als positief effect dat je concentratievermogen stijgt. Gezond zitten kun je bevorderen door te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Doordat een ergonomische bureaustoel speciaal is ontworpen naar het menselijk lichaam, bevordert je werkhouding direct. Een ergonomische stoel biedt goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid aan de gebruiker.

Bij Gaertner Ergonomische Meubelen in Nijmegen hebben we een ruim aanbod aan bureaustoelen, balansstoelen en zitkrukjes die het actief zitten bevorderen. Met name voor mensen die op hun werk of thuis veel achter het bureau zitten; met rug- en nekklachten of met beperkingen, maar ook bijvoorbeeld voor extra lange of brede mensen.

De bureaustoelen, balansstoelen en zitkrukjes van Gaertner spelen mooi in op het vrij bewegen van het lichaam. Letterlijk mooi, want de balansstoelen van onder andere Variér, Capisco en de Swopper hebben altijd een stijlvol en karakteristiek ontwerp. Maar deze stoelen zijn ook mooi in figuurlijke zin omdat ze het lichaam ondersteunen waar nodig bij actief zitten en werken; altijd in balans! Wat de vraag uiteindelijk ook is: ergonomie is altijd het uitgangspunt. Bij Gaertner vinden we het dan ook belangrijk dat je goed zit en daarom geven we jou graag het beste ‘zit-advies’. Of je nu lekker ontspannen wilt zitten in een heerlijk relaxfauteuil of in de juiste houding wilt kunnen werken, met ons advies zoeken we samen naar de juiste oplossing.

Heyendaalseweg 165, Nijmegen | 024 356 8390 | info@gaertner.nl | www.gaertner.nl Openingstijden: Maandag en dinsdag alleen op afspraak | Woensdag t/m vrijdag: 10.0017.00 uur | Zaterdag: 10.0016.00 uur

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering