Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Uit elkaar: We kunnen allebei het huis niet overnemen, wat nu?

Uit elkaar: We kunnen allebei het huis niet overnemen, wat nu?

01-02-2023

Onlangs had ik twee scheidende ouders in mediation. Praten met hun pubers over de scheiding was voor hen nog best lastig. De ene puber was vooral boos, de andere puber trok zich terug. De ouders voelden zich schuldig en wilden de kinderen niet te veel belasten met hun eigen emoties. De kinderen gaven aan dat zij wel met mij wilden praten.

Ik heb vooral naar de pubers geluisterd. Zij waren ontroerend openhartig en verrassend helder. Ze wilden hun ouders niet kwetsen, waardoor ze het lastig vonden om eerlijk tegen hen te zijn en hen duidelijk te maken wat zij het liefste wilden. Bij mij aan tafel lukte het hen vervolgens om de ouders de vragen te stellen die zij hadden over de scheiding en aan te geven wat zij van hen nodig hadden. De ouders konden naar hen luisteren en hun vragen beantwoorden. Zo ontstond een mooi en belangrijk gesprek voor dit gezin. Deze ouders hebben de wensen van de kinderen gevolgd wat betreft de zorgverdeling na de scheiding. Dat is niet altijd mogelijk. Het belangrijkste is om de pubers erbij te betrekken, behoeften en zorgen te delen en daar naar te luisteren. Daar draag ik als mediator altijd graag aan bij.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Wijn met een verhaal

Wijn met een verhaal

Nijmegen Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere