Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Wij gaan uit elkaar. Wie betaalt nu wat voor de kinderen?

Wij gaan uit elkaar. Wie betaalt nu wat voor de kinderen?

01-05-2023

Als je uit elkaar gaat en samen kinderen hebt, ligt je eerste prioriteit bij hen. Hoe zorg je dat zij hier goed doorheen komen. Afspraken over bij wie ze wanneer zijn en hoe je met elkaar omgaat zijn daarbij heel belangrijk. Maar afspraken over de financiën ook.

BSS Familierecht voor een warme, persoonlijke benadering!

Jammer genoeg verslechtert de verhouding vaak doordat er discussie ontstaat over wie wat betaalt. Vroeger werd er een bedrag aan kinderalimentatie betaald aan de ouder die de hoofdverzorger was. Die hoofdverzorger voldeed vervolgens alle kosten van de kinderen. Nu co-ouderschap steeds meer de norm is, zien we ook het betalingssysteem veranderen: veel co-ouders werken met een kinderrekening, een gezamenlijke rekening die beide ouders kunnen gebruiken voor de uitgaven die zij doen voor de kinderen, zoals sport, school, kleding, telefoon et cetera.

Mensen denken weleens dat als je fiftyfifty voor de kinderen zorgt je ook fiftyfifty voor de kinderen betaalt, maar dat is niet het uitgangspunt. De wet gaat ervan uit dat ook bij co-ouderschap de kosten van de kinderen naar draagkracht verdeeld worden. Wie meer verdient, betaalt dus ook meer. Al kan je van dit uitgangspunt afwijken als je het daar met elkaar over eens bent. Wij helpen jullie graag om goede afspraken te maken, ook over de kosten van de kinderen.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09085 - Booij Parket Wonen met Lef