column

Hoe moeilijk kan het zijn? Scheiden met internationale aspecten.

Hoe moeilijk kan het zijn? Scheiden met internationale aspecten.

01-07-2023

We leven in een geglobaliseerde samenleving en de wereld wordt steeds kleiner. Door internet en sociale media kan je met een druk op de knop de hele wereld bereiken en ook internationale contacten onderhouden.

BSS Familierecht voor een warme, persoonlijke benadering!

Je kan in een ander werelddeel werken vanuit Nederland of andersom. Ook relaties en huwelijken “over de grens” nemen toe. Dat kan bij uit elkaar gaan en echtscheiding behoorlijk gecompliceerd zijn. Kan je In Nederland scheiden als je in Singapore bent gehuwd? Hoe zit het met de vakantiewoning in Spanje, moet die verdeeld worden naar het Spaanse of het Nederlandse recht en valt de erfenis van die suikeroom in Australië wel of niet in de gemeenschap van goederen? Ook ten aanzien van minderjarige kinderen kan het complex zijn. Welke rechter is bevoegd te beslissen waar de kinderen gaan wonen na scheiding? En wat kan ik met een Nederlands ouderschapsplan in de Verenigde Staten? Dit zijn allemaal vragen van internationaal familierecht. Mocht u in een dergelijke situatie zitten of hierover vragen hebben, dan is het goed om een gespecialiseerde advocaat/mediator in te schakelen. Bij BSS Familierecht bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij gaan graag in overleg met beide partners, om op die manier de meest duurzame oplossingen voor de toekomst te bereiken.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering