column

Uit elkaar Er spelen altijd gevoelens en emoties bij een scheiding

Uit elkaar Er spelen altijd gevoelens en emoties bij een scheiding

01-08-2023

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Mensen die gaan scheiden voelen zich regelmatig in de steek gelaten, onbegrepen of bedrogen. Zij ervaren schaamte, schuldgevoel, teleurstelling of mislukking. Ook zijn ze vaak onzeker over hun toekomst. Deze (combinatie van) gevoelens zorgen voor emoties als verdriet, angst of boosheid.

De neiging bestaat om niet te veel te willen stilstaan bij de gevoelens die spelen en snel te gaan onder- handelen om tot afspraken te komen over de gevolgen van de scheiding. Het is juist belangrijk om in het scheidingsproces wél aandacht te besteden aan gevoelens en emoties, omdat ze van invloed kunnen zijn op de afspraken die mensen gaan maken over de kinderen en de financiën.

Als scheidende mensen zich bewust zijn van hun gevoelens en deze een plek kunnen krijgen, dan ontstaat er ruimte voor een vruchtbare onder- handeling en kunnen zij verder als samenwerkende ouders. Bij onvoldoende aandacht voor de gevoelens bestaat het risico dat het onderhandelingsproces door de emoties stokt, dat er beschuldigingen komen over en weer of dat het maken van afspraken door onuitgesproken gevoel wordt vertraagd.

De mediator-advocaten bij BSS Familierecht zijn gespecialiseerd in het familierecht én besteden daarnaast aandacht aan de gevoelens en de emoties bij de scheiding. Dit komt duurzame afspraken ten goede.

AMSTERDAM Overtoom 538hs 020 618 76 43 NIJMEGEN Kerkenbos 1037 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09085 - Booij Parket Wonen met Lef