Column Mendy Bosch

Leren

Leren

31-10-2018

Ik hou van leren, maar een leer volgen is niet aan mij besteed.

Bewegen is mijn passie! Ik ben fysiotherapeute, Pilates- en aerobicsdocente en leraar Alexander Techniek. Maar ooit had ik een ongelooflijke hekel aan bewegen...Filosofie Ik heb een stripboek over filosofie gevonden. Geweldig! Margreet de Heer, de schrijfster, geeft op een toegankelijke en humoristische manier inzicht in de ideeën van de grote westerse filosofen. En dat begint bij Socrates, zoals ik nog weet uit de geschiedenisles. Zijn woorden: “Leren is voor mensen die niet zelf na kunnen denken, wijsheid begint met vragen stellen”, laten me glimlachen. Vragen stellen Volgens Socrates hoef je een leer niet te volgen, maar doe je er beter aan om de opgedane kennis als startpunt te nemen. Vanaf daar stel je je eigen vragen en zoek je je eigen weg. Ik heb altijd gestudeerd. In de opleiding tot sportfysiotherapeut leerde ik krachttraining, in de Pilatesopleiding leerde ik Pilatesoefeningen, bij de opleiding Alexander Techniek leerde ik Alexanders manier om mensen lichaamsbewust te maken. Jarenlang verdiepte ik me in deze strategieën, zowel theoretisch als praktisch. Maar uiteindelijk volg ik geen van deze methodes letterlijk. Ik combineer het. Ik geef er mijn eigen draai aan. Soms is dat lastig, dan word ik na een Pilates les aangesproken op mijn afwijkende stijl. Maar door de woorden van Socrates voel ik me gesteund. Ik heb iedere methode geleerd en doorleefd, nu mag ik er vragen bij stellen.

Voor meer informatie kijk op de website www.mendybosch.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering