Column

Pilates

Pilates

01-01-2019

Joseph Pilates noemde zijn methode ‘The art of Contrology’: hij had maximale controle over zijn spieren.

Bewegen is mijn passie! Ik ben fysiotherapeute, Pilates- en aerobicsdocente en leraar Alexander Techniek. Maar ooit had ik een ongelooflijke hekel aan bewegen...

Pilates

Jarenlang volgde ik Pilates lessen. Mijn droombeeld was een soepel lichaam, me fit voelen. Hoe meer ik mijn best deed, hoe minder het lukte. In Pilates staat rompstabiliteit centraal: je moet actief stabiliseren tijdens de oefeningen. Je spant je buik aan voordat je een beweging inzet. Het klinkt logisch, maar helaas had ik het gevoel dat ik mezelf tegen werkte.

Ontspannen bewegen

Inmiddels begrijp ik waarom mijn ontwikkeling stagneerde. Je kunt niet vrijuit bewegen als je jezelf vast zet. Bewegen is balanceren tussen spanning en ontspanning. Als je alles aanspant, word je rigide. Aanspannen is makkelijk, dat kan iedereen. Loslaten vraagt geduld, oefening en heel veel aandacht. Maar het effect is geweldig: bewegen wordt een makkie! Ontspannen is niet alleen belangrijk om je geest scherp te houden, ontspannen bewegen is essentieel om je lichaam fit te houden.

Voor meer informatie kijk op de website www.mendybosch.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere