bruisende zaken

Vanuit een passie voor wijn

Vanuit een passie voor wijn

01-05-2019

Machiel Otten is een echte wijnliefhebber. Hij begon ooit tijdens zijn studie als zaterdaghulp en later als bedrijfsleider van ‘In de blauwe druif’. In 2006 nam hij de zaak over. Inmiddels is ‘In de blauwe druif’ veel meer dan ‘alleen’ een wijnhandel. Je kunt er terecht voor een zeer groot assortiment wereldwijnen en speciaal bier. Daarnaast kun je er deelnemen aan wijncursussen en sfeervolle events bijwonen.

“Ieder jaar heb ik weer dezelfde missie en ga ik op zoek naar nieuwe topwijnen waar ik mijn klanten blij mee kan maken”, vertelt Machiel enthousiast. “In alle prijsklassen want iedereen moet kunnen genieten van een goede wijn. Doordat we zijn aangesloten bij De Wijnproevers, een groep van zelfstandige slijterijen die de krachten hebben gebundeld en o.a. gezamenlijk inkopen, kunnen we kwaliteit bieden voor een betaalbare prijs.” Enorme keuze “We hebben circa 600-700 verschillende soorten wijnen. De afgelopen 3 jaar hebben we de keuze in speciaal bier, in Nijmegen echt ‘booming business’, aanzienlijk uitgebreid tot maar liefst 500 soorten, waaronder de nodige tijdelijke releases. Via de BierApp houden we bierliefhebbers op de hoogte van de laatste aanwinsten.” Uiteraard mogen ook de gedistilleerde dranken – van whiskey tot likeuren – niet ontbreken.

Workshops en events “Je vindt hier ook originele (relatie)geschenken, die we desgewenst op maat samenstellen. We kunnen o.a. de drankfles bedrukken met het eigen logo.” Tevens kun je je laten opleiden tot wijnkenner. ‘In de blauwe druif’ verzorgt namelijk als erkend WSET opleider twee internationaal erkende wijncursussen; intermediate en advanced. “Daarnaast organiseren we regelmatig leuke events, iedere eerste donderdag van de maand kun je bijvoorbeeld voor een kleine prijs tijdens een proeverij in ons sfeervolle proeflokaal kennismaken met allerlei producten.” Een groot compliment “Al onze medewerkers beschikken over de benodigde kennis om klanten te kunnen voorzien van een goed wijnadvies op maat. Het is voor ons een groot compliment als we later horen dat een wijn perfect paste bij een bepaald product.”

“Proeven ontdekken en beleven, daar gaat het bij ons om”

Wijnhandel “in de Blauwe Druif” Steenbokstraat 30, Nijmegen 024-3557346 | www.dedruif.nl indeblauwedruif

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Nijmegen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).