Column

Birdnesting: wat is dat?

Birdnesting: wat is dat?

01-12-2019

Als ouders scheiden, betekent dat voor veel kinderen heen en weer gaan tussen twee huizen. Maar dat hoeft niet altijd. Er zijn ook kinderen die in hun eigen huis blijven wonen. Dit heet birdnesting. De kinderen blijven op het nest en vader en moeder vliegen om de beurt in. Beide ouders hebben naast de oude gezinswoning nog een ander woonadres.  

Dé oplossing voor wanneer het eerste mediationtraject mislukt is!

Voordelen Birdnesting voorkomt dat kinderen telkens van het huis van vader naar het huis van moeder moeten en omgekeerd. Birdnesting kan voor de kinderen voor rust en stabiliteit zorgen. Ze zijn in hun eigen vertrouwde omgeving en er is altijd één van de ouders aanwezig.

Nadelen Als je de gezinswoning moet aanhouden en allebei nog een ander woonadres hebt, zorgt dat voor extra lasten. Daarnaast blijf je op deze manier wel heel erg met elkaar verbonden en is het de vraag in hoeverre je als ouder de kans krijgt een eigen leven op te bouwen. Daarom vindt birdnesting vaak alleen in de eerste fase van de scheiding plaats. Helaas komt het voor dat de ouders na een scheiding niet goed meer met elkaar kunnen opschieten. Ook dan is het lastig om dit soort afspraken te maken.

Birdnesting is niet voor alle kinderen geschikt. Ook rechters gaan hier verschillend mee om. In een zaak met een zeer jong kind heeft de rechter geen birdnesting toegestaan, omdat het kind vanwege de jonge leeftijd veel zorg nodig heeft. Continuïteit en voorspelbaarheid zijn in de verzorging belangrijk en om die reden heeft de rechtbank de ouders geadviseerd voor een andere omgangsvorm te kiezen. In een andere zaak is birdnesting wel goedgekeurd.

De rechter vond birdnesting op dat moment het meest in het belang van de kinderen, nu birdnesting met name in de eerste periode van de scheiding voor heel veel rust en stabiliteit kan zorgen, doordat de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11158 De reizende masseur