column

Een knipoog ;(

Een knipoog ;(

01-01-2020

Het kan gebeuren dat je hond of kat ineens naar je zit te knipogen. Dat klinkt schattig, maar aanhoudend knipogen is een teken van pijn, wat we vaak zien bij een beschadiging van het oog.

Vaak is er een oppervlakkige beschadiging van het hoornvlies. Dit is de buitenste doorzichtige laag van het oog. Mocht er een bacterie in deze beschadiging komen, welke niet snel en op de juiste manier behandeld wordt, kan het gebeuren dat het oog dieper aangetast wordt met in het ergste geval verlies van het oog tot gevolg.

In de meeste gevallen zien we takken, grasaren, doorns, een kattenkrab, haren en een verminderde traanproductie als onderliggende oorzaak.

Bij bepaalde rassen (honden met bolle ogen) zien we veel vaker oogproblemen, omdat hun ogen niet goed beschermd zijn door de oogkassen.

Wat kan uw dierenarts doen? Uw dierenarts kan een oogonderzoek uitvoeren. Een onderdeel hiervan zal een kleuring zijn. Er wordt een kleurstof in het oog gedaan, wat blijft plakken aan het beschadigede deel van het oog, waardoor dit zichtbaar wordt. Hoe het probleem wordt behandeld, is afhankelijk van het probleem en de onderliggende oorzaak. Voor oppervlakkige beschadigingen wordt vaak een oogzalf voorgeschreven. Bij pijn kunnen we pijnstillers geven en een kraag wordt vaak gebruikt om extra schade door in het oog te wrijven te voorkomen. Vroege behandeling geeft de meeste kans op een goede genezing. Mocht uw hond een dichtgeknepen of rood oog hebben of afwijkende uitvloeiing, maak dan op korte termijn een afspraak bij de dierenarts.

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot | 013-5400215 | dzt@anicura.nl | www.anicura.nl/dierenziekenhuistilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist





Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

EetcafÉ de Huiskamer
EetcafÉ de Huiskamer
Oisterwijk Bruist

TAVERNE DE POSTHOORN
TAVERNE DE POSTHOORN
Oisterwijk Bruist

Boshuys Hermitage
Boshuys Hermitage
Oisterwijk Bruist

Little asia cuisine
Little asia cuisine
Oisterwijk Bruist

Mals. Oisterwijk
Mals. Oisterwijk
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04737 - Huidzorg Unique