Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Chocolade en de liefde...

Chocolade en de liefde...

30-11--0001

Het kan je bijna niet zijn ontgaan. Nu Valentijnsdag voor de deur staat, liggen de winkels weer vol met allerlei lekkernijen gemaakt van... chocolade. Waarom is dat eigenlijk? Wat maakt chocolade tot het ware bewijs van de liefde?

Casanova gebruikte chocolade als afrodisiacum

Daar zijn heel wat verklaringen voor. Zo maakten de Azteken al een drankje van cacao, honing en vanille dat ze xcocolat noemden (later veranderde dit in chocolat). Een echte liefdesdrank, meenden zij, want het drinken ervan zou de passie aanwakkeren. Het verhaal gaat dan ook dat de koning van de Azteken, Montezuma, speciaal een kop xcocolat dronk voor hij naar zijn harem ging. En ook Casanova zou chocolade hebben gebruikt als afrodisiacum, net als de Marquis de Sade.

Wetenschappelijk verband

Nog steeds wordt chocolade door veel mensen geassocieerd met de liefde. Een associatie waar winkeliers in februari maar al te slim op inspelen. Maar bestaat er ook daadwerkelijk een verband? Jazeker! In chocolade zit namelijk om te beginnen theobromine, een stof die zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast bevat het ook fenylethylamine, ook wel ‘liefdespeptide’ genoemd, wat je lichaam eveneens aanmaakt als je verliefd bent. Of je ook daadwerkelijk echt opgewonden raakt van chocolade, is de vraag, maar alle kleine beetjes helpen, toch?!

Lekker én gezond

En als het dan niet die stofjes zijn die de verliefdheid aanwakkeren, dan doet het krijgen van een chocolade cadeautje van je grote liefde ongetwijfeld al genoeg op zich. Wie zwijmelt er immers niet van geluk na het krijgen van zo’n heerlijk geschenk? Mocht die liefde nu uiteindelijk toch niet helemaal uitpakken zoals je had gehoopt, dan heb je in ieder geval nog die chocolade om jezelf lekker mee te verwennen. Daar hoef je je dan echt niet schuldig over te voelen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het zelfs goed voor je is om dagelijks een klein stukje (pure) chocolade te eten. Goed voor je humeur én voor je gezondheid!

Wil jij je geliefde ook verrassen met een heerlijk chocolade valentijnscadeau? Of heb je zelf gewoon zin in chocolade? Op www.nederlandbruist.nl vind je altijd wel een ondernemer die je hierbij kan helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).