bruisende zaken

Studiebegeleiding     dicht bij huis

Studiebegeleiding dicht bij huis

01-04-2020

Sandra van der Linden en Femke van de Ven stonden al een tijdje voor de klas - de een in het voortgezet onderwijs en de ander in het basisonderwijs - toen zij onafhankelijk van elkaar het idee opvatten om studiebegeleiding aan te gaan bieden in Helvoirt. Ze bundelden hun krachten en in 2016 gingen ze vol energie van start in het Helvoirthuis. Onlangs betrokken zij een splinternieuwe ruimte in D’n Inbreng.

“In dit fantastische gebouw hebben we de beschikking over een ruimte op de eerste verdieping”, vertelt Sandra. “Naast twee grote tafels die we gebruiken om in groepen te werken, zijn er losse werkplekken waar leerlingen in alle rust zelf aan de slag kunnen.”

Bijles en huiswerkbegeleiding

“We geven bijles aan leerlingen van het vmbo, havo, vwo en mbo. Zij krijgen één keer per week individuele ondersteuning voor een specifiek vak. De laatste jaren krijgen we ook steeds meer leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs binnen.” Huiswerkbegeleiding behoort eveneens tot de mogelijkheden. “De meesten schuiven 2 tot 3 keer per week aan. We leren leerlingen hier om zelfstandig te leren. We werken bewust met kleine groepjes van 5 kinderen per begeleider. Zo is er alle ruimte om vragen te stellen en kunnen wij het leerproces nauwlettend in de gaten houden.”

Persoonlijke aanpak

Samen met een kindercoach uit Haaren heeft het duo bovendien een brugklastraining ontwikkeld. “Leerlingen worden hierin zowel op sociaal-emotioneel als didactisch gebied optimaal voorbereid op het voortgezet onderwijs.” Ook examentraining is een optie. “Hierbij kijken we per persoon wat de hulpvraag is en wat er nodig is. Die persoonlijke aanpak is kenmerkend voor onze manier van werken.”

Huiselijke sfeer

“We zorgen voor een veilige, huiselijke sfeer, zodat leerlingen zich hier helemaal op hun gemak voelen. Het is zo mooi om hen in de loop der tijd te zien groeien. Als ze op een gegeven moment trots zeggen dat ze het nu snappen en het voortaan ook zelf kunnen... Een mooier compliment kunnen we niet krijgen!”

Persoonlijk, huiselijk en klein- schalig

Studiebegeleiding Helvoirt 06-13177212 info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren 06-83838903 info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06138 - 't Stationneke