Column

Corona:  tips voor gescheiden ouders

Corona: tips voor gescheiden ouders

01-05-2020

Het coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. Hoe houd je je staande in deze roerige tijden? Wanneer je gescheiden bent en kinderen hebt, is het onder normale omstandigheden soms al passen en meten met elkaar. In de huidige situatie is het helemaal een uitdaging.

Hieronder 7 tips: 1 Blijf gezond Vanzelfsprekend is dit in de eerste plaats van belang. Geef de kinderen het goede voorbeeld door vaak handen te wassen, schoon te maken en ‘sociale afstand’ te houden.

2 Wees eerlijk Informeer de andere ouder eerlijk over eventuele blootstelling aan het virus en overleg samen welke stappen jullie kunnen ondernemen om het risico van besmetting voor de kinderen zo klein mogelijk te houden.

3 Blijf kalm Wees eerlijk over de ernst van de pandemie, maar blijf kalm en vertel de kinderen dat je erin gelooft dat het voorbij zal gaan en dat betere tijden zullen aanbreken.

4 Houd je zoveel mogelijk aan het ouderschapsplan Ook al zijn de omstandigheden op dit moment bijzonder, probeer ervoor te zorgen dat de afspraken met betrekking tot de omgangsregeling in het ouderschapsplan zoveel mogelijk worden nageleefd.

5 Wees creatief Veel ouders moeten in deze situatie extra werken of komen juist tijdelijk zonder werk te zitten. Sommige plannen moeten worden aangepast. Probeer flexibel te zijn en creatieve oplossingen te bedenken om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk het contact met beide ouders blijven behouden (als het niet anders kan via Facetime of Skype). 6 Toon begrip Corona heeft ook invloed op de economie en dus ook op het inkomen. Dit kan problemen opleveren wanneer het gaat om alimentatie. Wees als ouders begripvol naar elkaar toe, of je nu de alimentatieplichtige of de alimentatiegerechtigde ouder bent. 7 Geef toe Heeft een van u de kinderen de laatste tijd minder kunnen zien, bijvoorbeeld doordat hij of zij extra moest werken? Probeer dan, wanneer dat mogelijk is, om inhaaltijd voor die ouder te regelen. Wees hierin flexibel en blijf met elkaar overleggen.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNSGeniet en shop lokaal
Geniet en shop lokaal
Oisterwijk Bruist

De Energetische tuin?
De Energetische tuin?
Oisterwijk Bruist

Botox tegen zweten?!
Botox tegen zweten?!
Oisterwijk Bruist

Borstvergroting?
Borstvergroting?
Oisterwijk Bruist


Impuls
Impuls
Oisterwijk Bruist

Het auto zomeradvies
Het auto zomeradvies
Oisterwijk Bruist

Nog reden genoeg
Nog reden genoeg
Oisterwijk Bruist

Botox tegen zweten?
Botox tegen zweten?
Oisterwijk Bruist

Mediation: Juist nu!
Mediation: Juist nu!
Oisterwijk Bruist

Wit
Wit
Oisterwijk Bruist


Is er weer licht?
Is er weer licht?
Oisterwijk BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).