column

Heeft u de zomerbanden er al opgelegd?

Heeft u de zomerbanden er al opgelegd?

01-06-2020

Is het warmer dan zeven graden buiten, dan is het tijd om uw winter-banden weer te verruilen voor uw zomerbanden. Waar winterbanden u aan de beste grip helpen bij kou en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt om u de rest van het jaar veilig van a naar b te brengen.

Banden zijn de basis van het rijgedrag van de auto. Daarom is de kwaliteit van je band van groot belang voor het rijcomfort en de rijprestaties van de auto. Natuurlijk zorgen de banden ook voor je eigen veiligheid onderweg. Het doel van zomerbanden is maximaal contact met het wegdek. Zomerbanden hebben vaak een laag profiel met smalle en vaak ondiepe radiale groeven. Deze groeven zorgen ervoor dat bij het rijden op een nat wegdek het regenwater op een snelle manier afgevoerd wordt voor meer grip op de weg. Zo voorkomen de zomerbanden slippen op nat wegdek.

Banden vervangen Voor je veiligheid is het van belang om op tijd banden te vervangen. Half versleten banden hebben bij hoge snelheid 36 procent minder grip op de weg dan nieuwe banden. Daarnaast is de kans op een klapband groter bij versleten banden. Ook kunnen banden last krijgen van droogtescheuren. Het profiel is dan nog goed, maar de band begint gewoon te scheuren door weinig gebruik of door droogte en warmte. Het bandenwisselmoment is een extra moment om de banden eens goed te laten controleren. Zo kan er worden bepaald of ze nog goed genoeg zijn voor de volgende ronde. Laat uw banden op het juiste moment wisselen voor optimaal rijcomfort en veiligheid.

Sabrina Penning Autospeciaal Mandemakers

Garagebedrijf Mandemakers Gasthuisstraat 14-a, Oisterwijk 013-5362513 of 06-85402939 info@autospeciaalmandemakers.nl www.autospeciaalmandemakers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10925 - SEC Eten & Drinken