Adverteren werkt!

Column

Een balans opmaken  van je huwelijk/relatie

Een balans opmaken van je huwelijk/relatie

01-09-2020

Veel stellen hebben een zogenaamde taakgerichte relatie. Taken zijn verdeeld, dat is namelijk handig. Ieder weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Jij werkt buitenshuis, ik zorg voor de kinderen. Jij zet het vuilnis buiten, ik doe de was. Wel zo duidelijk. Als taken zijn verdeeld hoef je hierover niet steeds te overleggen. Doordat overleg niet meer tot de routine behoort, kabbelen relaties voort.

Toch is het goed om af en toe stil te staan bij je huwelijk of relatie. Of om, zogezegd, een balans op te maken van je huwelijk of relatie. Een hulpmiddel daarbij kunnen de zogeheten ‘Bouwstenen van Vansteenwegen’ zijn. Vansteenwegen beschrijft in zijn boek Liefde is een werkwoord de vijf bouwstenen voor een goede basis in een partnerrelatie.

Aan de hand van vijf vragen kun je zicht krijgen op de kwaliteit van je relatie en wellicht ook zicht op hoe de ander in de relatie staat. Deze vragen zijn: 1 Kun en mag je jezelf zijn in de relatie? 2 Kun en mag je jezelf uiten in de relatie? 3. Is er empathie in de relatie (dat wil zeggen het vermogen om gevoelens over en weer met elkaar te delen)? 4 Is er voldoende intimiteit (seks, maar ook een knuffel of arm om je schouder) en houdt je partner rekening met jouw behoeftes? 5. Heb en neem je voldoende tijd voor elkaar? Het kan zijn dat de antwoorden op deze vragen aanleiding geven om aan onderdelen van jullie relatie te werken. Relatietherapie kan helpen om de basis te verbeteren en te versterken. Soms is het helaas ook mogelijk dat de antwoorden op deze vragen de bevestiging geven dat het niet goed gaat en, wanneer eventuele relatietherapie geen oplossing biedt, leiden tot de conclusie dat je niet meer met je partner verder wilt gaan. Een verdrietige conclusie, maar met deskundige hulp van een gespecialiseerde familieadvocaat-mediator kun je gelukkig ook op een respectvolle manier uit elkaar.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid op emotioneel, relationeel en financieel gebied.

Mensen komen bij mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Botox en fillers
Botox en fillers
Oisterwijk Bruist

Winterweetjes!
Winterweetjes!
Oisterwijk Bruist

MINDSET
MINDSET
Oisterwijk Bruist

Goede voornemens?
Goede voornemens?
Oisterwijk BruistDe auto
De auto
Oisterwijk Bruist

Dankjewel 2020
Dankjewel 2020
Oisterwijk Bruist

Bijzondere tijden…
Bijzondere tijden…
Oisterwijk Bruist


Microneedling
Microneedling
Oisterwijk Bruist

Microneedling
Microneedling
Oisterwijk Bruist


De auto
De auto
Oisterwijk Bruist

Ken je dat
Ken je dat
Oisterwijk Bruist

Wees zuinig op je lichaam
Wees zuinig op je lichaam
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).