bruisende zaken

Bent u op zoek  naar gezondheid?

Bent u op zoek naar gezondheid?

01-03-2021

De term ‘orthomoleculair’ betekent vertaald vanuit het Grieks: orthos, juist, recht of gezond. Orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

 

De rol van voeding

Voeding kan een geneeskrachtige werking hebben. Enkele ziekten kunnen middels een dieet worden genezen, met andere woorden worden behandeld.. Toen de chirurgie en geneesmiddelen werden ontwikkeld trad dit idee helaas naar de achtergrond. In het begin van de twintigste eeuw traden er steeds meer gebreksziekten op die veroorzaakt werden door tekorten aan vitamines. Onder andere scheurbuik als gevolg van een vitamine c tekort. Door deze vitamines toe te voegen werden deze aandoeningen verholpen. Zo is inmiddels ook duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

Joyce Rokven orthomoleculair therapeut Mijn naam is Joyce Rokven, geboren en getogen in Oisterwijk en moeder van drie prachtige kinderen. Ik ben tien jaar lang werkzaam geweest als fysiotherapeut en in september 2015 ben ik gestart met de opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij Ortho Linea te Zoetermeer. Deze opleiding heb ik in september 2016 afgerond. Vervolgens ben ik in 2018 gestart met de vierjarige opleiding tot orthomoleculair therapeut, waarvan ik in 2019 het derde jaar succesvol heb afgerond. In september 2019 ben ik Health Boutique Oisterwijk begonnen waar ik momenteel met mijn praktijk actief ben. Health Boutique Oisterwijk is een multidisciplinair gezondheidscentrum waar men terechtkan voor beweging, voeding en een gezonde mindset.

 

info@prakpraktijkvitaaloisterwijk.nl | 06 42127478 | www.praktijkvitaaloisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11158 De reizende masseur