Adverteren werkt!

bruisende zaken

Studiebegeleiding     & EXAMENTRAINING

Studiebegeleiding & EXAMENTRAINING

01-04-2021

Het einde van een uniek, raar en bijzonder schooljaar is alweer in zicht. Een schooljaar wat hopelijk nooit meer terugkomt. Gelukkig zijn de scholen weer open, maar we zijn nog lang niet op het niveau waar we horen te zijn. Wat heeft dit voor invloed op het onderwijs?

Onderwijscontinuïteit

De overheid geeft aan dat de continuïteit van het onderwijs erg belangrijk is, maar kunnen we in dit schooljaar überhaupt nog spreken over continuïteit of is er zoveel veranderd in het onderwijs dat dit niet mogelijk is. In het rapport over de laatste maandpeiling Covid-19, die de overheid houdt bij alle scholen, komt naar voren dat een online lesuur maar ongeveer 75% van een normaal lesuur is. Dit betekent dat er dus minder les wordt gegeven.

Bij het wegvallen van fysiek onderwijs horen ook de praktijkvakken, groepsopdrachten, practica, presentaties, et cetera. Onderdelen die normaal getoetst zouden worden vallen nu ook weg. Kun je dan spreken over continuïteit en het totaalplaatje van één vak?

Examens

Gelukkig gaat dit jaar het centraal examen (CE) weer door. Maar wel met aanpassingen en nieuwe richtlijnen. Ook voor het schoolexamen (SE) is veel aangepast. Zo geeft 74% van de scholen aan dat de SE volledig zijn doorgegaan. Dit betekent dat er in veel gevallen een aanpassing aan het PTA zal worden gedaan. Hopelijk zijn deze aanpassingen niet te zwaar en kunnen leerlingen hun laatste SE maken. Wij kunnen leerlingen helpen om deze toetsen goed voor te bereiden, zodat ze daarna door middel van examentraining of persoonlijke begeleiding naar het examen toe kunnen werken.

Bel voor meer info: 06-83838903 of 06-13177212Dus heb jij die eindsprint nodig? Neem dan contact met ons op!

Studiebegeleiding Helvoirt info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl studiebegeleiding Oisterwijk Burgemeester Verwielstraat 67, Oisterwijk (voorheen studiewijzer oisterwijk)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

 Acnetherapie
Acnetherapie
Oisterwijk Bruist


MPV Gallery
MPV Gallery
Oisterwijk Bruist

Welkom in Oisterwijk
Welkom in Oisterwijk
Oisterwijk Bruist


Vakantiekilo’s reduceren
Vakantiekilo’s reduceren
Oisterwijk Bruist

Welkom in Oisterwijk
Welkom in Oisterwijk
Oisterwijk BruistStress &  haaruitval
Stress & haaruitval
Oisterwijk Bruist

Op naar een killer-booty!
Op naar een killer-booty!
Oisterwijk Bruist


Bedrijfstuin in onderhoud?
Bedrijfstuin in onderhoud?
Oisterwijk Bruist


De zomer staat  voor de deur
De zomer staat voor de deur
Oisterwijk Bruist

Positieve geluiden
Positieve geluiden
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).