column

MPV Gallery

MPV Gallery

01-11-2021

MPV Gallery is een hedendaagse galerie die zich concentreert op opkomende en mid-career kunstenaars. De galerie presenteert het brede bereik dat de verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst bieden.

Op het levendige kruispunt waar de Lind, de Dorpsstraat en de Stationsstraat samenkomen, is een nieuwe galerie geopend. Met de komst van MPV Gallery komt er een aanvulling op het aanbod aan kunst dat Oisterwijk reeds te bieden heeft. MPV Gallery is een hedendaagse galerie die zich concentreert op opkomende en mid-career kunstenaars en het brede bereik presenteert dat de verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst bieden. Bijna dertig jaar geleden, in 1992, trad Mark Peet Visser
- eigenaar van MPV Gallery
- in de voetsporen van zijn vader en werd eigenaar van Galerie Mark Peet Visser in het Brabantse Heusden, met destijds de focus op moderne kunst, gespecialiseerd in realisme en kunsthandel. 

In 2012 gooide Visser het roer drastisch om en opende in ‘s-Hertogenbosch een nieuwe galerie onder de huidige naam: MPV Gallery. Het startpunt van de realisatie van een persoonlijke droom van Visser: het opbouwen van een nationaal en internationaal erkende contemporary art gallery met een geheel eigen handschrift. Een plek die podium biedt aan een unieke selectie kunstenaars en gastcuratoren om gezamenlijk artistieke ambities te verwezenlijken.

Met nog altijd hetzelfde concept is sinds deze week MPV Gallery in Oisterwijk geopend. Door wisselende solo- en groepstentoonstellingen biedt MPV Gallery ruimte voor de presentatie van de ruim veertig kunstenaars die door MPV Gallery vertegenwoordigd worden. MPV Gallery trapt af met de tentoonstellingsreeks HERE WE ARE. In samenwerking met curator Majke Hüsstege creëren veertig kunstenaars gedurende tien maanden in totaal tien exposities ter kennismaking met het aanbod aan kunst dat MPV Gallery te beiden heeft. 





CentrummanagerNIEUW IN OISTERWIJK

www.bezoekoisterwijk.nl Dorpsstraat 50, Oisterwijk | info@mpvgallery.com | www.mpvgallery.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10927	de Huiskamer