column

Studiebegeleiding    Een nieuw jaar, een nieuw start

Studiebegeleiding Een nieuw jaar, een nieuw start

01-01-2022

Tijd van terugkijken, maar nog belangrijker vooruitkijken. Eigenlijk doen we dit soort dingen in het onderwijs pas in de zomervakantie. Dat is voor ons de tijd om te evalueren en nieuwe plannen te maken voor het volgend schooljaar. Maar na dit hele rare coronajaar is halverwege het jaar een nieuwe start maken misschien helemaal niet zo gek.

(on)zeker

We leven nog steeds in een onzekere tijd. Iedere keer als het de goede kant op lijkt te gaan, komen er toch weer nieuwe maatregelen. Toch zien we op steeds meer scholen dat de onzekerheid iets naar de achtergrond verschuift en dat het reguliere lesgeven weer de norm wordt. En dat is voor iedereen heel fijn! Ouders krijgen weer wat meer grip op wat er op school gebeurt en kunnen hier beter op inspelen. Voor leerlingen geeft het meer rust nu er wat meer richtlijnen en duidelijkheid geboden worden. En voor ons, als studiebegeleiders, is het ook heel fijn, want ook wij kunnen nu gericht inspelen op de leervragen. We hebben de ‘on’ nog niet helemaal weggepoetst, maar we gaan de goede kant op!

Halverwege een nieuwe start

Een nieuw jaar betekent ook dat we halverwege het schooljaar zijn. Een mooi moment om te kijken en te bespreken hoe je kind er nu voorstaat. Gaat het nog goed of is er nu aan de cijfers te zien dat extra ondersteuning nodig is? En niet alleen gekeken naar de cijfers, maar ook naar ontwikkeling, faalangst, onzekerheid, dyslexie, et cetera. Juist in deze tijd is het fijn om vaste begeleiding te hebben op het leren leren. Weer de zekerheid vinden in het leren. Een positieve ondersteuning die niet alleen zorgt voor mooie cijfers, maar vooral voor het weer geloven in jezelf.

We kunnen er samen een prachtige, positieve tweede helft van het schooljaar van maken. En dan kijken we in de zomervakantie gewoon nog een keertje terug!

Bel voor meer info: 06-83838903 of 06-13177212

Studiebegeleiding Helvoirt info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl studiebegeleiding Oisterwijk Burgemeester Verwielstraat 67, Oisterwijk (voorheen studiewijzer oisterwijk)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Hou van je bikini body
Hou van je bikini body
Oisterwijk Bruist


Stadscafé Willeke
Stadscafé Willeke
Oisterwijk Bruist
Huidkliniek O’
Huidkliniek O’
Oisterwijk Bruist


Acne
Acne
Oisterwijk Bruist


Studiebegeleiding
Studiebegeleiding
Oisterwijk Bruist

Lipoedeem
Lipoedeem
Oisterwijk Bruist

Baas over je eigen leven
Baas over je eigen leven
Oisterwijk Bruist

Belle & Beau
Belle & Beau
Oisterwijk Bruist


Bewegen in de lockdown
Bewegen in de lockdown
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).