Bruisende Zaken

Zo open je eenvoudig online een zakelijke bankrekening

Zo open je eenvoudig online een zakelijke bankrekening

24-02-2022

Een zakelijke bankrekening brengt de nodige voordelen met zich mee. Je houdt zakelijk geld en privégeld gescheiden en bovendien straal je professionaliteit uit richting (potentiële) klanten. Ben je overtuigd van de voordelen van een zakelijke rekening?

Dan wil je zelf mogelijk wel een zakelijke bankrekening openen. Sommige ondernemers denken dat zij hier de deur voor uit moeten, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt namelijk online een zakelijke rekening openen. In deze tekst vertellen wij je hoe dit in zijn werk gaat.

 

Ga op zoek naar een geschikte bank 

Voordat je online een zakelijke rekening kunt openen, moet je allereerst op zoek naar een geschikte bank. Omdat het aanbod ontzettend groot is, is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt vandaag de dag namelijk bij vrijwel iedere bank een zakelijke rekening openen. Het is overigens niet verstandig om een zakelijke rekening te openen bij de eerste de beste bank die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat een bedrijfsrekening er bij de ene bank totaal anders uit kan zien dan bij de andere bank. Vergelijk banken daarom altijd eerst met elkaar voordat je een keuze maakt. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om de beste zakelijke rekening te vinden.

 

Kies een pakket dat bij jouw bedrijf past

Heb je nog niet eerder een zakelijke rekening geopend? Dan weet je mogelijk niet wat je moet verwachten. Sommige ondernemers denken dat iedere zakelijke rekening hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen als je een zakelijke rekening opent. Kies nooit lukraak een pakket uit, maar bekijk de verschillende mogelijkheden eerst goed. De inhoud van de pakketten verschilt namelijk van elkaar. Zo heb je bij het ene pakket bijvoorbeeld meerdere zakelijke rekeningen en betaalpassen dan bij het andere pakket.

 

Dien een aanvraag in

Als je eenmaal een pakket gevonden hebt dat goed aansluit bij jouw bedrijf, wordt het tijd om een aanvraag in te dienen. Zoals we eerder in deze tekst al aangaven, hoef je hier vandaag de dag de deur niet meer voor uit. Je regelt alles namelijk online. Dit scheelt je behoorlijk wat tijd. Online een zakelijke rekening aanvragen neemt namelijk nog geen 5 minuten in beslag. Hierdoor kun je binnen de kortste keren een zakelijke rekening aanvragen.

 

Wacht rustig af

Nadat je online een zakelijke rekening hebt aangevraagd, is het een kwestie van wachten. De bank waarbij je de aanvraag hebt ingediend, voert namelijk eerst een controle uit. Hierbij wordt gekeken naar de bedrijfs- en identiteitsgegevens van jouw bedrijf. Als alles in orde is, krijg je alles voor de zakelijke rekening binnen de kortste keren thuisgestuurd. Zodra je alle spullen in huis hebt, kun je direct gebruik maken van jouw zakelijke rekening. Je kunt er geld mee overboeken, maar klanten kunnen er ook geld op storten. Al met al kost het online aanvragen van een zakelijke rekening je amper tijd en moeite.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Hou van je bikini body
Hou van je bikini body
Oisterwijk Bruist


Stadscafé Willeke
Stadscafé Willeke
Oisterwijk Bruist
Huidkliniek O’
Huidkliniek O’
Oisterwijk Bruist


Acne
Acne
Oisterwijk Bruist


Studiebegeleiding
Studiebegeleiding
Oisterwijk Bruist

Lipoedeem
Lipoedeem
Oisterwijk Bruist

Baas over je eigen leven
Baas over je eigen leven
Oisterwijk Bruist

Belle & Beau
Belle & Beau
Oisterwijk Bruist


Bewegen in de lockdown
Bewegen in de lockdown
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).