bruisende zaken

Groeien door te spelen

Groeien door te spelen

01-04-2022

Communicatie, samenwerking, inlevingsvermogen, impulscontrole en planning… stuk voor stuk vaardigheden die belangrijk zijn, maar die steeds minder worden getraind. “Zonde!” vinden Robin Zwiers en Marion van den Heuvel. Vandaar dat zij met hun onderneming De Jonge Strateeg kinderen op (letterlijk) spelende wijze helpen met deze vaardigheden.

“Hoe we dat doen? Door het spelen van bordspelen”, vertelt Robin. “Enkele jaren geleden ontdekten wij in Amerika een bedrijf dat met kinderen bordspelen speelde als aanvulling op hun ontwikkeling. Eenmaal terug in Nederland wilden wij datzelfde hier ook gaan doen.” En met succes, want sinds de start van De Jonge Strateeg in 2019 hebben ze al heel wat kinderen – zowel thuis als op school – geholpen met het trainen van de eerdergenoemde belangrijke vaardigheden door het samen spelen van bordspelen.

Uitdagend “Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen uit te dagen met bordspelen die niet zozeer educatief zijn, maar vooral leuk om samen te spelen, strategisch en met een thema dat aansluit bij hun belevingswereld. Een methode die ook goed werkt voor hoogbegaafde kinderen, doordat zij op een andere manier worden uitgedaagd dan ze gewend zijn.” Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.dejongestrateeg.com of neem contact op voor meer informatie. “Wij zien elke keer weer dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden om bordspelen te doen, maar dat ze er ook echt iets van leren.”

De Jonge Strateeg | Wijboschstraat 90, Tilburg | 06-13971395 Eigenaar: Robin Zwiers | www.dejongestrateeg.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04737 - Huidzorg Unique