Column

mooR: Wining en Dining

mooR: Wining en Dining

01-09-2022

We zijn allemaal weer terug van de vakantie en beginnen weer terug te zwijmelen naar het land waar we zijn geweest en naar de wijnboer die we hebben ontmoet.

Deze boer begon te snel in het Frans uit te leggen welke passie en beleving allemaal in zijn wijn zit, van welke druivensoorten deze gemaakt is en hoe lang de druiven lagen te rijpen voordat de tweede persing plaatsvond. Heerlijk, maar we snappen er bijna geen hout meer van, totdat we de wijn proefden... Wauwww, wat een topwijn; deze moeten we thuis ook hebben! Dus vervolgens hebben we de wijn rechtstreeks uit het vat in de jerrycan getapt en hop terug naar de camping… Hier trekken we even de fles open die we nog hadden liggen, heerlijk! We maken alles gereed voor de lange rit terug naar Nederland, de volgende dag… Aangekomen in Nederland sluiten we de vakantie af bij de grote M, volgens de kinderen was dit ‘traditsjie’, waar ze overigens geen wijn hebben...
Na dit feestmaal te hebben genuttigd, naar huis, de kinderen en de koffers uitpakken. Vervolgens gaan we ons langzaamaan klaarmaken voor de heerlijke wijn die we bij de boer hadden gekocht.

Dezelfde wijn, die de gehele veertien uur (reistijd) in de auto had liggen gisten, in de zon in een te warme auto. Mwaw, dit mocht toch geen invloed hebben op de wijn? Ik maak de jerrycan open en schenk mijn grote geliefde en mijzelf een heerlijk glas wijn in. Nou ja, heerlijk? Niet te drinken! Wat een zure spiritus was deze o zo mooie, bloemige, fruitige, voor de tweede keer geperste witte Chardonnay uit het mooiste gebied van Frankrijk, waar wij een supervakantie hebben beleefd, geworden. De charmante boer, zijn topwijnen, zijn prachtige verhalen zijn verloren gegaan door de lange reis naar ons mooie kikkerlandje... BRON: uit het leven gegrepen van een paar jaar geleden...

Mijn tip: drink de wijn die je hebt gekocht in een jerrycan nog dezelfde dag open als je de wijn gaat vervoeren, doe dit op een donkere plaats zonder al te veel geschud van de wijn.

Vooralsnog hebben we in Nederland steeds meer wijnwinkels waar we de wijnen kunnen kopen,
on- en offline...
Google de naam van de wijnboer waar je bent geweest of kijk op de geweldige app Vivino; waanzinnig wat je daar allemaal mee kan! Tot het volgende glas en PROOST.

De volgende editie zal Mariette Geerts-Gerris deze column schrijven. Mariette is topgastvrouw en vinoloog bij mooR.

De Lind 47a, Oisterwijk | 013 - 523 00 06 | info@mooR-oisterwijk.nl | www.mooR-oisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08404 Margriet van Ingen Uitvaartzorg