bruisende zaken

December

December

01-12-2022

Schoentjes worden weer gezet en de kerstkransjes komen weer op tafel. Zo ook bij de baasjes van Zoey. Bij Zoey thuis waren de schoentjes van de kinderen gevuld met chocolade. Ze had de chocolade te pakken gekregen en had deze helemaal opgegeten. Na overleg met de dierenarts bleek het verstandig haar te laten braken om de giftige chocolade uit de maag van Zoey te krijgen. Met het braken kwam gelukkig alle chocolade eruit. Gelukkig was het baasje van Zoey er op tijd bij!

Geniet van de feestdagen

Wat maakt chocolade gevaarlijk?

Cacao (en dus ook chocolade) bevat de stof theobromine. Theobromine wordt door honden en katten minder snel afgebroken dan bij de mens waardoor het giftig is. In ernstige gevallen kan chocoladevergiftiging dodelijk zijn.

Vaak is het: hoe donkerder de chocolade hoe meer cacao (en ook theobromine) hoe gevaarlijker de chocolade is. Een kleine hoeveelheid kan dus al schadelijk zijn! Afhankelijk van hoe snel na de inname van de chocolade de hond behandeld wordt, kan in het gunstigste geval braken al voldoende zijn om de gifstoffen uit het lichaam te krijgen. Wanneer braken niet of onvoldoende lukt kan de maag nog leeggespoeld worden.

Heeft uw hond of kat chocolade op?

Bel dan meteen de dierenarts om de situatie te overleggen! Hoe sneller hoe beter. Probeer nooit uw hond te laten braken met zout!

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons werken onder andere een tandheelkundig dierenarts en meerdere dierenartsen met expertise op het gebied van orthopedie en chirurgie en echografie. Zo krijgt ieder dier de zorg die het nodig heeft.

Het aller-belangrijkste vinden we de zorg voor uw huisdier én voor u.

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot 013-5400215 | dzt@anicura.nl www.anicura.nl/dierenziekenhuistilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10925 - SEC Eten & Drinken