Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Studiebegeleiding     TIJD VOOR REFLECTIE

Studiebegeleiding TIJD VOOR REFLECTIE

01-12-2022

Wat gaat de tijd toch weer snel! Zo was het zomervakantie en nu zijn we alweer bijna op de helft van het schooljaar. Tijd om even terug te kijken naar de leerprestatie tot zover, maar nog belangrijker vooruit kijken. Wat gaat de tijd toch weer snel! Zo was het zomervakantie en nu zijn we alweer bijna op de helft van het schooljaar. Tijd om even terug te kijken naar de leerprestatie tot zover, maar nog belangrijker vooruit kijken.

Sint, kerst en nieuwjaar

De feestelijke decembermaand betekent ook dat we daarna alweer naar het einde van de eerste helft van het schooljaar gaan. Een mooi moment om te kijken en te bespreken hoe uw kind er nu voor staat. Gaat het nog goed of is er aan de cijfers te zien dat extra ondersteuning nodig is. En niet alleen gekeken naar de cijfers, maar ook naar ontwikkeling, faalangst, onzekerheid, dyslexie, etc. Juist in deze drukke tijd is het fijn om vaste begeleiding te hebben bij het leren leren. Weer de zekerheid vinden in het leren. Een positieve ondersteuning die niet alleen zorgt voor mooie cijfers, maar vooral om weer te geloven in jezelf.

Reflectie

Maar hoe pak je dat als ouder nu aan? Je wil dat je kind het naar zijn zin heeft op school maar ook dat er voldoendes worden gehaald. Hoe maak je dit thuis bespreekbaar? Het laatste wat je wil is dat de kerstboom door de kamer vliegt omdat de puber het nu echt niet over school wil hebben.

Wat kan helpen is het gebruik maken van reflectievragen, zo kun je als ouder het gesprek sturen. Bijvoorbeeld: welke successen heb je geboekt? Wat maakt het dat het een succes was? Waar was je trots op? Wat was tot nu toe het leukste van dit schooljaar? Maar blik ook vooruit. Wat wil je de komende periode verbeteren? Op welke manier? Wie kan je daarbij helpen? Wie wil je dat er helpt? Wat geeft positieve energie? Maak er samen een mooi en open gesprek van.

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen het liefst zonder gedoe over school. En anders bieden wij de handvatten om er samen een prachtige, positieve tweede helft van het schooljaar van te maken.

Bel voor meer info: 06-83838903 of 06-13177212

Studiebegeleiding Helvoirt info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl studiebegeleiding Oisterwijk Burgemeester Verwielstraat 67, Oisterwijk (voorheen studiewijzer oisterwijk)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Over Reiki
Over Reiki
Oisterwijk Bruist

Het voorjaar komt eraan!
Het voorjaar komt eraan!
Oisterwijk Bruist

mooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist


’t Stationneke
’t Stationneke
Oisterwijk Bruist

De Nacht
De Nacht
Oisterwijk Bruist

Gratis Body & Mind Guide
Gratis Body & Mind Guide
Oisterwijk Bruist


mooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist


mooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist

Acne
Acne
Oisterwijk Bruist
EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11016 - Loyaal Thai Massage