bruisende zaken

Een laatste rustplaats in de natuur

Een laatste rustplaats in de natuur

01-03-2023

Steeds vaker kiezen mensen ervoor begraven te worden midden in de vrije natuur. Dit is mogelijk op een natuurbegraafplaats, zoals natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Deze is gelegen in het gelijknamige natuurgebied, een verborgen parel in het groene hart van Brabant, dat gekenmerkt wordt door een gevarieerd mozaïeklandschap.

‘Het ontzorgen geeft mensen rust’

“De natuur staat bij ons voorop”, vertelt Karlijn, informatie- en communicatiemedewerker. “Mede door ons partnerschap met Natuurmonumenten maken we eeuwige grafrust in de natuur mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat dit gebied altijd natuur blijft. Na de laatste uitvaart wordt het natuurgebied weer aan hen overgedragen, dus je natuurgraf is er voor nu en altijd.”

Eeuwigdurende grafrust

Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide kun je zelf de plaats uitzoeken waar je begraven wilt worden. Dit kan in een kist, mand of een wade. Tevens kan de as of een urn begraven worden, zolang het maar van biologisch afbreekbaar materiaal is. “Een groot deel van de mensen reserveert een plek bij leven. Een laatste rustplaats op Huis ter Heide betekent eeuwigdurende grafrust. Veel mensen vinden het een prettige gedachte dat hun dierbare nooit de vraag voorgelegd krijgt wat er met het graf moet gebeuren. Voor anderen is het idee weer terug te gaan naar de natuur bepalend voor de keuze voor natuurbegraven.”

Op jouw manier

Het afscheid is in te vullen op jouw geheel eigen manier. “Je kunt gebruikmaken van de ceremonieruimte, maar het kan ook buiten onder de tarp. We hebben zelfs eens een frietkraam gehad tijdens een afscheid. Het kan allemaal, zolang het gebeurt met respect voor de natuur.” Wat is de persoonlijke drive van Karlijn om dit werk te doen? “Waar je uiteindelijk ook voor kiest, ik vind het belangrijk dat je weet dat natuurbegraven een optie is, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die bij je past.”

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide Middelstraat 1, De Moer 013-3033120 contact@huisterheide.nl www.huisterheide.nl/bruisendezaken

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist
SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10925 - SEC Eten & Drinken