column

De zomer kan beginnen!

De zomer kan beginnen!

01-04-2023

Etalages zijn weer ingericht met nieuwe, frisse zomerse collecties en de menukaarten van de horeca zijn ook weer voorzien van seizoensgerichte gerechten. In het centrum kunnen we weer enkele nieuwe zaken begroeten: Brasserie Brands op de Lind, schoenenzaak Alberto Bellini en Statig Wonen Makelaars in de Burg. Verwielstraat. Succes gewenst!

Natuurlijk vieren we deze maand ook Pasen en zijn rondom Koningsdag een aantal festiviteiten georganiseerd. De gemeente start eerdaags met de opzet van een nieuwe economische visie. Iedereen mag daarover zijn mening geven. Ook wij zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereidingen voor dit nieuwe rapport. We zullen dan ook de belangen van onze ondernemers zo goed mogelijk verwoorden in de discussies en aanbevelingen.

Onlangs heeft de gemeente ook via het burgerpanel de vraag gesteld of het centrum (met name De Lind aan de Noordkant) afgesloten moet worden voor verkeer, geheel of gedeeltelijk. Cruciaal is dat er een goede afweging van belangen komt.

De ondernemers hebben hele sterke argumenten om tegen afsluiting van het verkeer in het centrum te zijn. Afsluiting heeft heel veel nadelen. De vraag is vooral voor welk probleem dit een oplossing is.

Het centrum heeft niet te maken met hinderlijk doorgaand verkeer, zoals dat in veel andere dorpen wel het geval is. Er is sprake van lokaal verkeer. Dat verkeer is ook al in hoge mate gereguleerd. Kijk naar de Dorpsstraat. Kijk naar De Lind met zijn keurig gescheiden rijbanen, aan weerskanten van het trouwlaantje. Eigenlijk is de verkeerssituatie in Oisterwijk een voorbeeld van evenwichtig verdeelde en georganiseerde verkeersstromen. De meeste dorpen zouden willen dat ze het ook zo voor elkaar hebben. Kortom: tel je zegeningen, doe geen domme dingen en denk aan de ondernemers.

Ook nog benieuwd naar meer nieuwtjes, informatie en de (uit)agenda? Lees dan deze column en kijk vooral op: www.bezoekoisterwijk.nl

Koop lokaal en tot ziens in Oisterwijk, Parel in ’t Groen’!

www.bezoekoisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist





Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

EetcafÉ de Huiskamer
EetcafÉ de Huiskamer
Oisterwijk Bruist

TAVERNE DE POSTHOORN
TAVERNE DE POSTHOORN
Oisterwijk Bruist

Boshuys Hermitage
Boshuys Hermitage
Oisterwijk Bruist

Little asia cuisine
Little asia cuisine
Oisterwijk Bruist

Mals. Oisterwijk
Mals. Oisterwijk
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04737 - Huidzorg Unique