bruisende zaken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

01-04-2024

Pigmentvlekken zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van de zonnebank. Zwangere vrouwen hebben door hormonale schommelingen een groter risico op pigmentvlekken, ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken kunnen door de huidtherapeut met verschillende methodes worden behandeld. Niet alle behandelingen zijn mogelijk bij elke patiënt. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt en onderzoekt tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Chemische peelings

Door een chemische peeling wordt de huid verdund. De peeling kan donkere pigmentvlekken behandelen en daarnaast ook littekens en ontstekingen bij acne verminderen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.

IPL/Lasertherapie

Donkere pigmentvlekken kunnen behandeld worden met behulp van Intense Pulsed Light (IPL) of de Gentle Max Pro laser. Het pigment in de huid neemt door de lichtflits/laserpuls de lichtenergie en de warmte op, waardoor het pigment wordt afgebroken.

Camouflage

Door middel van speciale camouflageproducten kunnen pigmentvlekken worden bedekt, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Deze producten kunnen watervast worden gemaakt. Hierdoor is de patiënt in staat om ermee te gaan zwemmen of nat te worden door regen. Deze methode dient echter wel dagelijks opnieuw te worden toegepast en is niet blijvend.

Producten

Naast de behandeling is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Deze producten voorkomen verschillende stappen in het proces naar pigmentvorming en ze kunnen pigmentvlekken ook verminderen. Daarnaast is zonbescherming met minimaal SPF 30 erg belangrijk ter voorkoming van pigmentvlekken.

Heeft u interesse in een vrijblijvend intakegesprek? 0499 745 083 info@huidtherapieboxtelbest.nl Afspraken kunnen ook via onze website worden gemaakt: www.huidtherapieboxtelbest.nl

Boxtel Nieuwe Nieuwstraat 20 5283 CD Boxtel Liempde Nieuwstraat 8 5298 CL Liempde Best Oirschotseweg 68 5684 NK Best 0499-745083 06 8126 4333 (WhatsApp) www.huidtherapieboxtelbest.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist
SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10927	de Huiskamer