bruisende zaken

Help, mijn dier heeft een hartruis!

Help, mijn dier heeft een hartruis!

01-04-2024

Nietsvermoedend ga je met je hond of kat naar de dierenarts voor een check-up. Na een grondig lichamelijk onderzoek vertelt de arts dat hij een hartruis hoort. Wat raar, je had helemaal niets gemerkt aan je beste vriend! Is dit nu meteen een ernstige situatie of stelt het niets voor?

Supervriendelijke medewerkers met een groot inlevingsgevoel. Theo Top mensen met hart voor dieren. Jos Ze zijn heel bekwaam, erg lief voor dieren en stellen de baasjes ook gerust. Weten heel goed waarover ze praten, erg professioneel. Merlin Goede medische hulp voor onze dierbaarste huisgenoten. Martijn

Als ik een eigenaar spreek over hun dier met een hartruis, leg ik het als volgt uit: het hart is eigenlijk de motor van het dier, met als functie het dier in leven te houden en te kloppen. Een dier kan leven met één nier, een halve lever en zonder milt, maar zonder hart komt het niet ver. Als er iets kapotgaat aan de motor, dan heeft het hart gelukkig nog veel mogelijkheden om dit kloppen door te laten gaan. Dan heeft het hart onze hulp nog niet nodig. Maar op een gegeven moment wordt de motor moe of is versleten en dan zullen we deze moeten helpen met bijvoorbeeld een medicijn.

Vaak zie je aan de buitenkant niet dat er iets met het hart van uw dier aan de hand is. Het is daarom belangrijk om een echo te maken als uw dier een hartruis heeft.

Hoe weet u of de hartruis echt problemen geeft aan de gezondheid van uw dier? Gelukkig kunnen we met een echo het hart perfect beoordelen: hoe het klopt, waar de gebreken zijn en hoe de status is van de functionaliteit. Daarnaast is dit de enige manier om te bepalen of het nodig is om hartmedicatie toe te dienen. Na een echo onderzoek kunnen we u als eigenaar vertellen of uw dier een ziekte heeft aan het hart en wat u dan kunt verwachten in de toekomst en of er een narcose-risico aanwezig is.

Wat houdt een hartecho onderzoek in? Ten eerste hoeft uw dier hiervoor niet onder narcose en u mag er te allen tijden bij zijn! Tijdens het echo onderzoek ligt uw dier op een zachte tafel op de zij. Met drie klemmetjes registreren we. We scheren achter de oksel een klein stukje vacht weg. Vervolgens starten we met het echo- onderzoek.

Om deze redenen kiest u voor AniCura Dierenziekenhuis Tilburg Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons werken onder andere een tandheelkundig dierenarts en meerdere dierenartsen met expertise op het gebied van orthopedie, chirurgie en echografie. Zo krijgt ieder dier de zorg die het nodig heeft.

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot 013-5400215 | dzt@anicura.nl www.anicura.nl/tilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist
SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10925 - SEC Eten & Drinken