bruisende zaken

Atelier ‘t Zilverke

Atelier ‘t Zilverke

01-03-2019

Toen haar baan als planner/secretaresse als gevolg van een reorganisatie stopte, bezon Marianne de Bakker-Depmann zich op haar toekomst. Ze besloot werk te maken van haar creativiteit. Inmiddels heeft ze al een aantal jaren een atelier aan huis, waar ze workshops geeft in het werken met zilverklei en handgemaakte sieraden verkoopt.

“Ik probeer er echt een belevenis van te maken”

Marianne volgde haar opleiding via Art Clay Academie. “Nog steeds volg ik regelmatig opleidingen en master-classes”, vertelt ze enthousiast. “Ik kom iedere keer weer nieuwe mogelijkheden tegen en leer nieuwe technieken. Dat houdt het uitdagend.” Het materiaal “Zilverklei is een prachtig natuurlijk en duurzaam product dat je in staat stelt om op een relatief eenvoudige manier zelf sieraden te maken. Het voelt aan als gewone klei en je kunt er van alles mee boetseren, o.a. hangers, ringen en oorbellen. Als je kunstwerk klaar is, laat je het drogen, zodat het hard wordt. Vervolgens gaat het in de oven. Na het bakken - op 800˚ Celcius -
blijft er 99,9% zilver over, waarna je het sieraad kunt polijsten.”
 

Verschillende workshops Marianne geeft verschillende workshops. In een korte workshop van 4 uur kun je een hanger maken en in een lange eendaagse workshop (inclusief heerlijke lunch) een ring. Je kunt ook deelnemen aan een cursus, bestaande uit 6 lessen van 2,5 uur. “Hierin maak je 3 sieraden, o.a. een sieraad naar eigen ontwerp. Zelfs als je 10 linkerhanden hebt, ga je met iets moois naar huis!” Inloop Atelier Kun je er, na het volgen van een workshop, geen genoeg van krijgen? Dan ben je iedere woensdagmiddag van harte welkom tijdens het Inloop Atelier. Je kunt gebruik maken van alle beschikbare werkmaterialen. Dan is er ook gelegenheid eigen sieraden te ontwerpen en uit te voeren.

Ook in opdracht Marianne maakt tevens unieke, handgemaakte herinneringssieraden in opdracht, waarin ze bijvoorbeeld de as van een dierbare verwerkt. “Ook help ik graag mensen om deze zelf te maken. Dit is vaak heel emotioneel maar zeer bevredigend voor de betrokkenen.”

Atelier ’t Zilverke | Kap. Huijberslaan 2, Oisterwijk | 06-22443833 / 0 13-5220206 | www.zilverke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Oisterwijk Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).