Column

Dé oplossing   voor scheidende ouders

Dé oplossing voor scheidende ouders

01-05-2019

In eerdere columns is al aandacht besteed aan het feit dat er in het geval van een scheiding methoden zijn om een vechtscheiding te voorkomen en de negatieve gevolgen voor alle betrokkenen, maar vooral de kinderen, zoveel mogelijk te beperken. Sinds kort is daar een nieuwe methode aan toegevoegd.

Chantal Dekkers van Dekkers Familierecht en Petra Veenman van Cadencia Mediation hebben de handen ineengeslagen! Wat bieden wij? Echtscheidingsbegeleiding op ALLE vlakken. Wij bieden ouders hulp vanuit verschillende invalshoeken. Zo worden alle aspecten van de scheiding belicht. Men heeft door onze samenwerking niet alleen juridische ondersteuning, maar ook pedagogische hulp en hulp bij de onderlinge communicatie.

Petra (pedagoog-mediator) helpt bij het verwerkingsproces, de communicatie en steekt de scheiding in vanuit de behoeftes van de kinderen. Petra spreekt met de kinderen en geeft van daar uit advies aan de ouders. Het verplichte ouderschapsplan wordt dus op maat van de kinderen gemaakt en ouders weten waarom ze bepaalde keuzes maken.

Chantal (advocaat-mediator) helpt bij de juridische en fiscale aspecten van de scheiding. Chantal informeert de ouders/ex-partners over alle zaken die in het kader van de echtscheiding geregeld moeten worden, helpt mee om opties te bedenken en begeleidt de ouders/ex-partners om tot een gezamenlijk gedragen convenant te komen. Daarna verzorgt Chantal de juridische formalisering van de scheiding.

Met deze aanpak streven wij ernaar om zowel de ouders/ex-partners als de kinderen een complete begeleiding te bieden. Hierbij wordt voor alle betrokkenen gestreefd naar een afhechting van de partnerrelatie, het herstel/verbeteren van de communicatie, het vormen van een goede ouderrelatie en het maken van respectvolle en duurzame afspraken over alle gevolgen van de scheiden om zowel de ouders/ex-partners als de kinderen handvaten te bieden voor een respectvolle en duurzame nieuwe toekomst na de scheiding.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).