Column

Wet herziening partner- alimentatie is aangenomen!

Wet herziening partner- alimentatie is aangenomen!

01-06-2019

Op 21 mei 2019 is de Wet herziening partneralimentatie aangenomen. Deze wet zal grote gevolgen hebben voor de duur van de partner-alimentatie en zal waarschijnlijk met ingang van 1 januari 2020 in werking treden.

De kern van de nieuwe wet is dat de maximale alimentatieduur van de huidige 12 jaar wordt teruggebracht naar de helft van de duur van het huwelijk tot maximaal 5 jaar vanaf de datum van de echtscheiding.

Er zijn drie uitzonderingen: 1. Indien het huwelijk langer dan 15 jaar heeft geduurd en de leeftijd van de alimentatiegerechtigde ten hoogste 10 jaar lager is dan de op dat moment geldende AOW-leeftijd, eindigt de verplichting bij het bereiken van de AOW-leeftijd (dat kan dus maximaal 10 jaar zijn); 2. Indien er jonge kinderen zijn. In dat geval loopt de verplichting door tot het tijdstip waarop het jongste kind 12 jaar is geworden (dan kan de duur dus nog steeds maximaal 12 jaar zijn); 3. De overgangsregeling: verlengt de duur voor alimentatiegerechtigden van 50 jaar en ouder indien het huwelijk tenminste 15 jaar heeft geduurd. In dat geval is de duur maximaal 10 jaar in plaats van 5 jaar.

Let op, deze wet heeft geen gevolgen voor lopende alimentatieverplichtingen.

De nieuwe regels zijn alleen van toepassing op partneralimentatie die op of na het tijdstip van inwerkingtreding van deze wet tussen de ex-echtgenoten overeen is gekomen of waarbij het verzoekschrift is ingediend op of na de inwerkingtreding van de wet.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10906 - Proeflokaal 't Gelagh