Column

De kracht van vergeving  bij een scheiding

De kracht van vergeving bij een scheiding

01-08-2019

Na een scheiding wil je verder met je leven. Vaak blijf je echter tegen dingen aanlopen, bijvoorbeeld in het contact met je ex. Je lijkt niet verder te komen. Waar reageer je op en wat is je eigen pijn, verlies en angst. Inzicht krijgen in wat er gaande is en vooral je eigen aandeel hierin zien, is de sleutel tot verandering.

Een krachtig hulpmiddel om een conflict of negatief patroon te doorbreken is vergeving. Vergeving begint altijd met de eigen keuze om het anders te willen doen, bijvoorbeeld omdat je de strijd niet meer wil. Vergeven doe je voor jezelf. Je bent hierin niet afhankelijk van de ander. Je kunt zelf de keuze maken om het anders te willen en niet meer te worden meegezogen in het gedrag van de ander. Vaak verandert dan ook het contact met de ander in positieve zin. Daarnaast is de kans dat je met een nieuwe partner in hetzelfde patroon terechtkomt ook kleiner.  Wat is vergeving niet: • onvriendelijkheid vergoelijken; • slecht gedrag verontschuldigen; • het ontkennen of minimaliseren van pijn, woede of verdriet; • vergeten dat er iets pijnlijks gebeurd is.

Wat is vergeving wel: • loslaten van woede, wrok en wraak; • niet toestaan dat moeilijke/pijnlijke ervaringen ​​jou definiëren; • pijn en verwonding uit het verleden genezen; • je eigen kracht herbevestigen.

Vergeving is vooral voor jezelf, is een eigen keuze en is altijd mogelijk! Waar nodig, kan er in een scheidingstraject ((co)-mediation, overlegscheiding of individuele coaching) aandacht worden gegeven aan vergeving, aangezien dit kan helpen bij de verwerking van de scheiding, maar ook de onderhandelingen over de te maken afspraken makkelijker kan maken.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Uw tuin (laten) aanleggen?
Uw tuin (laten) aanleggen?
Oisterwijk Bruist

Magische  schuimmassage
Magische schuimmassage
Oisterwijk Bruist
Digitaal dossier?
Digitaal dossier?
Oisterwijk Bruist

Borstvergroting?
Borstvergroting?
Oisterwijk BruistBorst- vergroting?
Borst- vergroting?
Oisterwijk Bruist


Een knipoog ;(
Een knipoog ;(
Oisterwijk Bruist

Birdnesting: wat is dat?
Birdnesting: wat is dat?
Oisterwijk Bruist

Definitief ontharen
Definitief ontharen
Oisterwijk Bruist

Beugel nodig?
Beugel nodig?
Oisterwijk Bruist

Huidkanker
Huidkanker
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).