bruisende zaken

Haar leven stond 10 jaar op pauze

Haar leven stond 10 jaar op pauze

01-11-2019

Moeder worden in een gevangenis. Het klinkt als een nachtmerrie, maar voor Marjan Gorissen was het in 1996 de verschrikkelijke waarheid. Ze werd onterecht verdacht van de moord op het Bredase peutertje Robin. Ze schreef er een boek over: De verdwijning van Robin.

Waar de ellende begon

Het 3-jarige meisje Robin was op een woensdagmiddag in 1996 pannenkoeken eten bij overbuurvrouw Trudy. Hier keerde ze nooit van terug. Op een vuilstortplaats in Zevenbergen werd dagen later een schoentje gevonden met daarbij een deel van een voetje. Deze bleken van Robin te zijn.

Bevallen in de gevangenis

Marjan werd op 21-jarige leeftijd hoogzwanger opgepakt. Na 103 dagen in de gevangenis werd ze onschuldig verklaard. Ze verliet de gevangenis met haar zoontje Jesse. Hij werd in de gevangenis geboren onder het oog van een rechercheur.

10 jaar stilgestaan

Na de vrijlating verloor Marjan niet alleen haar baan, maar ook veel vrienden en kennissen. Zelfs haar relatie liep op de klippen en familieleden weerden haar. Ondanks dat justitie stelde dat ze onschuldig was en ze van de hoogste graad vrijspraak kreeg, bleven mensen oordelen. Marjan verloor haar zelfvertrouwen en probeerde haar boosheid en verdriet te vergeten met drugs. Haar leven stond tien jaar op pauze, maar nu is die tijd voorbij. Iedereen mag weten wie Marjan Gorissen is en wat ze heeft meegemaakt. 

Steun

In de gevangenis schreef Marjan elke dag een brief aan haar man, met alles wat ze had meegemaakt. Deze brieven mocht ze nooit verzenden, maar vormen nu wel de basis voor een indrukwekkende autobiografie. Met dit boek wil ze mensen wakker schudden. Er zitten nog altijd veel mensen onterecht vast en als je naar huis mag, is er nagenoeg geen vangnet. Je gaat van verdachte naar ex-verdachte, maar eigenlijk ben je een slachtoffer. Juist deze groep wilt Marjan nu graag steunen.

"Niemand kan mijn verleden nog tegen me gebruiken; mijn verhaal is geen geheim meer.”

Wil jij kans maken op het boek van Marjan Gorissen? Kijk dan op de shoppingpagina in dit magazine of ga naar www.nederlandbruist.nl/lezersacties

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik