column

Yoga & de week van de Werkstress

Yoga & de week van de Werkstress

01-11-2019

Dit jaar wordt de week van de werkstress gehouden van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november. Deze staat in het teken van werkplezier en ontwikkeling.

Wat is werkstress?

Onder (ongezonde) werkstress wordt verstaan: stress door of in de werksituatie. De stress hoeft niet veroorzaakt te worden door de werksituatie alleen. De combinatie van hoge belasting op het werk met belasting in het privéleven kunnen de stressklachten veroorzaken en leiden tot verminderd functioneren op het werk. Bij langdurige stress is de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord en kunnen stressklachten optreden. Deze klachten kunnen zich lichamelijk, psychisch of in het gedrag uiten. Als niet tijdig ingegrepen wordt kunnen de signalen leiden tot chronische klachten: burn-out, chronische moeheid, spanningsproblemen, angststoornissen, maag- en darmproblemen, nek- en schouderklachten, nervositeit en depressie.

Om werkstress te voorkomen en aan te pakken is inmiddels een groot aanbod aan programma’s beschikbaar, variërend van individuele coaching en trainingen mindfulness. Ook yoga kan helpen klachten eerder te signaleren of te reduceren.

Enkele redenen waarom yoga zo goed is:

Je leert te focussen op je ademhaling.

• Je leert je (fysieke) grenzen kennen. • De aandacht is naar binnen gericht in plaats van naar buiten. • Je leert om de 'strijd' los te laten. • Je blijft aanwezig in het moment • Je leert om op een actieve manier te ontspannen. • Je creëert een moment van 'ontprikkeling'. • Je ervaart de kracht van stilte. • Je ontwikkelt fysieke en mentale kracht. Al met al facetten die ervoor zorgen dat jij je batterij weer oplaadt! Yoga & You biedt een breed scala aan mogelijkheden aan om het lichaam en de geest te laten ontspannen.

Is je interesse gewekt? Neem dan via info@yogaandyou.nl contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Angelique Monteiro 06 – 23249909 info@yogaandyou.nl www.yogaandyou.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11170 VAT4